Hur man testar en tre stift Flasher Relay

Flasher reläer styra driften av blinkers och kers på många bilar och motorcyklar. När ett blinkrelä fel, de blinkers och varningsblinkers kan lysa svagt medan blottare själv avger ett surrande ljud, inte blinka alls, puls utan att stänga helt off, eller blinkar för snabbt. Om ditt fordon uppvisar något av dessa symptom, testa blinkrelä är ett bra andra steg i att diagnostisera problemet (efter kontroll för brända lökar) eftersom blinkers är benägna att misslyckas regelbundet och beror på en viss belastning för att fungera korrekt. Saker du behöver
Ohm mätare 12-volts batteri --- en bil eller motorcykel batteri på plats kommer att fungera bra
testlampan 12-volts glödlampa, såsom en turn- signal glödlampa
18-tums längd av 12-gauge eller tjockare tråd, båda ändar strippades 1/4 tum
18-tums längd av 12-gauge eller tjockare tråd, avskalade ena änden 1/4 tum och andra änden strippades 2 inches
Tre krokodilklämmor
Visa fler instruktioner
1

identifiera terminalerna. Flasher reläer har en terminal strömkälla, ibland märkt "B" för batteri, en last terminal märkt "L" och en panel, eller streck-indikator terminal, märkt "P." Den kopplingsschema är oftast tryckt på fallet för att underlätta identifiering av dessa. Om de inte är märkta, använd en ohm mätare för att avgöra vilka stift är öppen i vila, dvs, har oändlig resistans över till någon av de andra. Detta är den "P" terminal. De andra två är utbytbara.
2

Fäst ledningen testlampa mellan "P" och den negativa polen på batteriet.
3

Anslut "B" terminal till den positiva polen på batteriet med testet tråd med lika långa skalade ändarna, med en klämma i varje ände.
4

Linda lång avskalade änden av den andra delen av tråd runt basen cylinder av testet glödlampan, säkra den med en twist, och anslut den korta avskalade änden till "L" stiftet med hjälp av tredje klippet.
5

Placera mitten kontakten på testa glödlampa på batteriet. Vid denna punkt, bör enheten börja blinka, vilket både test ljus och lasten lampan att blinka. (Åtgärden kommer att vara dubbelt så snabbt som vanligt eftersom testet lampa representerar hälften av den normala belastningen på reläet.) Om glödlampan och testet ljuset blinkar med jämna mellanrum, är reläet fungerar. Annars måste enheten bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67066.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.