Vilka är orsakerna till My 2004 Mercury Sable svallande?

Motor surge är inte ett ovanligt problem i åldrande, datorstyrda bilar, särskilt de som fjärde-gen Mercury Sable och Taurus som använder flera avancerade styrsystem för att hålla allt trim. När du stöter svallande, alltid komma ihåg att det är ett resultat av att motorn antingen inte få något som det ska, eller få för mycket av det goda. The Nature of Surge

Medan lekman kan kalla cykliska svängningar i motorvarvtal "svallande," mekaniker veta det genom ett annat namn: ". Jakt" Jakt händer när något går snett i en av motorns grundläggande operativa variabler - bränsleförsörjning, lufttillförsel, elförsörjning - och datorn börjar justera timing bränsleinsprutning, tändning timing och lufttillförsel i syfte att hitta en gyllene medelväg. Datorn kommer att jaga upp och ner genom antändning och kurvor bränsle tills den hittar något sätt att balansera luft /bränsleblandning, varvtal och verkningsgrad för att hålla saker igång.
Vakuum Läckor

Vacuum läckor och läckor runt motorns airbox-till-spjällhus röret tillåter obegränsad luft i motorn, och som förvirrar datorn. Normalt skulle luft passera genom massan luftflöde sensor (intill airboxen), genom röret och in i grenröret, där grenröret lufttryckssensor kommer dubbelkolla MAF-sensorns avläsningar. Om obegränsad luft kommer in efter MAF sensorn, kommer MAP sensorn skickar en signal till datorn indikerar ett lågt lufttryck villkor. Datorn kan tolka detta som en hög höjd läsning, och kommer att förändra bränsleinsprutning och tändning timing att kompensera. När O2 sensorerna märker skillnaden i luft /bränsleblandning, kommer datorn att återgå till den ursprungliga inställningen och börjar processen om igen.
Lågt bränsletryck

Lågt bränsletryck kan inträffa på grund av en dåligt fungerande pump, ett hinder i ledningarna eller smutsiga tillräckligt injektorer, men kommer oftast att ske som en följd av igensatta i-tank eller in-line bränslefilter. Lågt bränsletryck kommer att ha samma typ av effekt på datorn som obegränsad luft smyger förbi MAF, i båda fallen, kan du avsluta med en mager (bränsle-dålig) blandning och en dator som har att jaga igenom inställningarna för att kompensera. Graden och frekvensen av jakt kommer att variera beroende på svårighetsgraden, platsen och orsaken till bristen på bränsletryck. Ofta kommer extremt smutsig eller igensatt bränsle injektor skärmar orsakar periodisk misständning förutom jakt. Addera Igensatt Katalysator


Den genomsnittliga avgassystem upplevelser inte mer än ca 3 psi av mottryck under full-gaspådrag. Detta är något som ingenjörer står för vid konstruktionen av motorn och dess styrsystem, men en extremt tilltäppta eller skadade omvandlare ökar avgasmottryck och behålla fler avgaser i cylindern än normalt skulle vara närvarande. Denna avgas tar upp plats i cylindrarna, effektivt minska cylindervolymen och förvirrande datorn. Denna typ av fel kommer i allmänhet att utlösa en lätt kontrollera motorn när bilens andra O2-sensor upptäcker att omvandlaren inte fungerar.
Tändsystem Störningar

Nästan alla slag av fel i bilens tändsystem kan leda jakten. Resonemanget bakom detta är samma som bakom bränsle och luft frågor, datorn räknar en sak att hända, och när det inte gör det, försöker den att anpassa sig för att fixa det. Din tändsystemet fungerar på 100 procent i alla lägen - datorn inte hålla något tillbaka i form av gnista energi, så om energi sjunker då det enda den kan göra är att justera insprutning och tändning timing att kompensera. Om datorn upptäcker en misständning, det ska spela med tändningen förskott (flytta den framåt och bakåt) och luft /bränsleblandning (flytta den upp och ner) tills feltändningen slutar eller den når sina säkra gränser för justering. När cylindern börjar arbeta igen, har situationen lösts och datorn kommer att försöka återgå till de ursprungliga inställningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68394.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.