Hur vill kolla ett batteri med en digital mätare

Ingen enskild komponent i din bil ställer höga krav på ditt bilbatteri som startmotorn. Det kräver mer än 200 ampere för att driva och vev din motor. Om batteriet är undercharged, eller inte kan leverera avgiften, kommer motorn att ha en svår tid startar motorn eller inte kommer att kunna fungera. Lyckligtvis, med hjälp av en digital mätare är ett snabbt sätt att bestämma läget av ditt batteri under en felsökning förfarande. Saker du behöver
Wrench
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningslåset till läget och se alla tillbehör är avstängda som väl.
2

Slå på de höga balkar i ungefär 10 sekunder och sedan stänga av belysningen. Detta kommer att ta bort ytan laddning från batteriet så att du kan få en korrekt spänning läsning från batteriet. Vänta två minuter innan du går vidare till nästa steg.
3

Koppla den svarta negativa batterikabeln med en skiftnyckel.
4

Ställ din digitala mätare till den likspänning skala och markera ett område där du kan läsa minst 14 volt.
5

Slå på mätaren. Tryck den svarta proben av din mätare till batteriet inlägg du kopplas i steg 3 och tryck på den röda proben i din mätare till den röda kabeln positiva batteripolen.
6

Läs spänningen på mätarens display. Om det visar 12,6 volt eller mer, är batteriet laddat. Om avläsningen visar 12.4 volt eller mindre, behöver batteriet laddas. Tänk på att en undercharged batteri också kan tyda på problem med själva batteriet, kablarna korroderade eller skadade, eller din bil laddningssystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68014.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.