Felsöka en Lincoln Tändningslås

Engine start, elektriska och tillbehör kretsar, är ratten och växelspaken lås alla kontrolleras av tändningen på Ford Lincoln fordon. Tändningslåset manövreras med hjälp av en nyckel, vilket ger ett mått på säkerheten genom att förhindra att bilen startas och köras bort av en obehörig person. Problem med tändningslåset kan relateras till växeln själv, på nyckeln, eller börjar med datorstödd cranking systemet. Dessa olika frågor kan rättas till genom felsökning. Instruktioner
1

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid det medurs genom de fyra positionerna om tändningen inte verkar fungera rätt. Den första positionen är "Off" och är utgångsläget när du satte nyckeln. Flytta nyckeln till det andra läget kommer att aktivera tillbehöret krets, vilket gör att enheter som radion att fungera. Flytta nyckeln till nästa klick är "On" läge. Denna position aktiverar alla de elektriska kretsarna. Flytta nyckeln till den fjärde positionen startar motorn.
2

Flytta växelspaken till "P" eller "Park" läge, om motorn inte kommer vev när du vrider nyckeln till den fjärde positionen på tändningslåset.
3

Stäng av alla lampor och tillbehör om ljusstyrkan och vevar motorn långsamt när du vrider nyckeln till den fjärde positionen. Detta tyder på ett problem med en låg batteriladdning och är ganska vanligt på äldre bilar. Det indikerar inte ett problem med växeln. Har batteriet bytas så snart opportunity.off alla lampor och tillbehör om ljusstyrkan och vevar motorn långsamt när du vrider nyckeln till den fjärde positionen. Detta tyder på ett problem med en låg batteriladdning och är ganska vanligt på äldre bilar. Det betyder inte med strömbrytaren. Har batteriet bytas så snart som möjligt.
4

Släpp nyckeln när motorn börjar veva och låt den fjädra tillbaka från den fjärde positionen till den tredje positionen ("On"). Den startförsök är datorstödd och kan fortsätta i upp till 10 sekunder efter att du släpper knappen. Detta är normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67577.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.