Felsökning av en GM 4,3-liters

GM 4,3-liters bilar tillverkade efter 1995 komma med ett datasystem för att hjälpa till att reglera bilen och att informera föraren när problem uppstår. Den färddatorn (OBD) kan skannas för att lokalisera ett problem med motorn. Förmågan att identifiera ett problem snabbt kan spara tid och pengar, och gör det möjligt för föraren att slutföra en reparation effektivt. Saker du behöver
Auto diagnostisk skanner
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera säkringsboxen (konsultera instruktionsboken) på din bil och ta bort locket.
2

Anslut diagnostiska felsökningsverktyg i 16-poliga datalänkanslutningen (DLC) utlopp hamn i säkringsdosan. Tryck den på plats, men inte tvinga den. Om det inte passar korrekt första gången, ta bort och flytta scannern så att den ansluts till rätt port.
3

Vrid nyckeln i tändningslåset till "On", men gör inte starta motorn. Slå på skannern och vänta diagnostikkontrollen att slutföras. Lossa och ta bort skannern och sätt tillbaka locket på säkringshållaren.
4

Gå diagnostiska felkoder (DTC) på skannern med hjälp av anvisningarna på diagnostiska skannern. Hämta den lagrade koden. Matcha denna lagrade koden till det i instruktionsboken för att bestämma problemet OBD datorn läser.
5

Reparera eller byt ut de delar som behövs för att säkerställa en korrekt drift av motorn.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67956.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.