Felsökning av en '97 Chevy Surge

Surges uppstår när motorvarvtalet plötsligt högre utan att gaspedalen är nedtryckt. I en 1997 Chevy, kan detta bero på ett antal saker: Motorn kan spontant uppsving på grund av en dåligt fungerande förgasare, smutsiga bränsleledningar, slam i motoroljan, dåligt fungerande turbo eller en kortslutning i elsystemet. Det är bäst att inte köra en bil som är böljande tills den är fast, på grund av risken för oavsiktlig acceleration. Instruktioner
1

Parkera bilen, stäng av motorn och engagera nödbromsen. Lyft huven, lokalisera luftintaget och inspektera den för att hindra skräp. Om något fastnar i röret då motorn kan få varierande mängder luft. Ta bort hinder från luftintaget röret och sätta i ett nytt luftfilter eftersom det kommer att ha blivit igensatt också.
2

Inspektera förgasaren för skador om din Chevy har en. Om förgasaren ventilerna är dåligt bränsle kommer att matas till motorn ojämnt. Om din bil har direktinsprutning, inspektera bränsleledningarna för läckage och känner längs sina tuber för blockeringar. Dessa kan orsaka att motorn ska svältas av gas delen av tiden, men sedan övergå till att en plötslig tillströmning av bränsle skapar ett uppsving.
3

Inspektera batteriet och den elektriska ledningar för eventuell korrosion. Om det är exponerade metalltrådar då elsystemet kan kortslutning på motorn, vilket orsakar ojämn bränning av tändstiften. Leta efter skum på batteriet, vilket inträffar när syran har börjat att äta ut batteriet huset. Har batteriet bytas när detta händer.
4

Inspektera Turbohuset om du motor har en turbo. Turbohuset är en kaffe-can-size stål cirkel placerad halvvägs längs luftintagsröret, och är bultad till grenröret. Om turboladdaren är skadad, kan det vara över-trycksättning brännparametrarna kamrarna. Se till att vajern är ansluten och inte skadad. Inspektera avgasgrenrör för skador också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67903.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.