Så Kontrollera Coil på en 1991 Toyota 4runner

Toyota 4-Runner infördes 1984 som en mindre, billigare version av Toyota Land Cruiser. Den 1991 4-Runner producerades i en trim nivå kallas SR5, finns som antingen en tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift modell. Basen 1991 4-Runner SR5 är en två-hjulsdrivna SUV utrustad med en 2,4-liters rak fyrcylindrig motor. En enda tändspole används för att ge gnistan till den fyrcylindriga distributör-typ tändsystem. Testning tändspolen är en tvåstegsprocess som innefattar testning av den primära och sekundära spolen motstånd. Saker du behöver
1/4-inch-drive eller 3/8-inch-drive spärr
Matchande drivhylsa ställa
Multimeter
Ny tändspole (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Öppna 4-Runner huva. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en spärr och en socket.
2

Koppla enda tändningskabeln från tändspolen. Ta bort de två tråd hold-down nötter från tråden tändspole inlägg, med en spärr och uttag. Ta bort de två ledningarna från spolen för hand.
3

Vrid multimetern till ohm inställningen. Placera en ledning på vardera av de två tråd inläggen på tändspolen. Den primära resistansmätning bör vara mellan 0,5 och 0,7 ohm. Om du inte får ett motstånd läsning från tändspolen eller resistansen inte är inom dessa två siffror, är tändspolen dåligt.
4

Anslut en sond från multimeter till centrum tändningskabeln inlägget på spolen. Anslut den andra sonden till "+" tråd inlägg på spolen. Den sekundära motstånd tändspolen bör vara mellan 11.400 och 15.600 ohm. Om motståndet inte faller inom detta intervall, byt tändspolen.
5

Installera en ny spole om det behövs. Testa motståndet på den nya spolen med hjälp av steg 2 och 3 innan du installerar spolen. Montera de två ledningarna på den nya spolen och dra åt håll-down nötter ombonad med Ratchet och uttag. Dra inte åt muttrarna eller du kommer att bryta tändspolen. Skjut enda tråd tändgnista i mittstolpen för hand tills det klickar och låser på spolen.
6

Installera den negativa batterikabeln på batteriet och dra åt kabeln ordentligt med Ratchet och uttag. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68674.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.