Felsökning Electric Under-huva Problem kylfläkten

Den under-huven kylfläkten på ett fordon har stort ansvar för att dra kall luft in i motorrummet för att sänka temperaturen på radiatorn kylvätska. Vissa fordon är utrustade med en dubbel fläkt inställning, man kyler radiatorn och transmission reservoar medan andra blåser kall luft över motorn. Oavsett inställning du har på din bil, testa kylfläkten kan åstadkommas med några enkla verktyg och kunskap om ledningssystem. Saker du behöver
testlampan (12 volt) katalog Säkringar (rätt ampere för kylfläkt) katalog Jumper ledningar (två, 6 meter lång) katalog Kylfläkt relä säkring (bra begagnad eller ny en)
Visa fler instruktioner
Felsöka Kylfläkt Elektrisk
1

Sätt fordonet i parken eller neutrala med nödbromsen på. När motorn är igång, kontrollera om kylfläkten fungerar. Den lilla fläkten propellern bör roterar med hög hastighet när motorn når arbetstemperatur. Vänta några minuter för att se om fläkten slås på (vissa är utrustade med temperatursensorer och kom med jämna mellanrum innan du stänger). Du måste spåra problemet om fläkten inte fungerar.
2 Ett bilbatteri kan användas för att hoppa 12 volt till kylfläkten motor.

Separera sladdkopplingsdonet som leder till kylfläkten. Kontrollera att kontakterna är rena. Placera sonden testet ljuset mot den positiva kontakten punkt att kontrollera om 12-volts passage, lampan inne i testet ljuset tänds när spänningen flöden. Som en alternativ metod, använd batteriets spänning för att hoppa en varm (positiv) leder till insidan av kontakten. Ground den andra kabeln. Om inga aktuella utställningar med testet ljuset, eller fläkten inte tänds med batteriets effekt, ligger problemet någon annanstans.
3 reläer är utformade för att skydda högspänningskretsar.

Ta bort det övre fallet på små plast reläboxen i motorrummet. Reläet kommer att vara fyrkantig säkring inuti lådan, de flesta har en aluminium eller svart färg. Dra den rakt upp och ut. Ersätt den med en bra begagnad duplikat eller med en ny. Ingen fläkt drift efter detta steg innebär att reläet inte kan vara problemet. Du kan också använda en liten bygel för att överbrygga de två kontaktuttag där reläet ansluts till reläet boxförbindaren. Icke-drift av en ersättare relä eller icke-drift med hoppet tråden innebär problemet ligger någon annanstans.
4 Glasrörssäkringar används i många lådor fordonets säkring.

Kontrollera både motorblocket facket säkring och den inre panelen säkringsdosan. Identifiera kylfläkten säkring, många av dem är större 30-amp typer. Kontrollera för blåsta interiör elektrodelement i antingen glasrör typ säkring eller plug-in sort. Blåsta kylfläkten säkringar kommer inte att tillåta passage av strömmen till motorn.
5

Kontrollera tråden temperatursensor som leder till kylfläkten. Applicera sonden testlampa till kontakten och vänta för att se om testet tänds. Om det handlar om, och de säkringar och relä är manövrerbar, och kontakten till kylfläkten får spänning, då problemet ligger hos kylfläkten motorn själv

Anmärkning:. Byt kylfläkten motor om alla andra komponenter testa positivt för spänning.
6

Inspektera fläktnavet, den lilla plasthölje mitt fläktbladet ram (fläkt hubbar visas på äldre modell fordon). Med motorn avstängd, rotera fläktbladen manuellt och upptäcka om det rör sig med motstånd. . Om den snurrar fritt, har navet förlorat hydraulolja och måste bytas

Obs: Kontrollera fläktremmen för förekomst och täthet. På äldre modell bilar, driver remmen av fläkten en remskiva för makten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65269.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.