Hur du kontrollerar om en platt kamlob

En platt kamlob har olika symptom, beroende på hur platt loben är. När en kam är platt, öppnar ventilen och stänger vid rätt tider, men inte så långt som det borde. Villkoret, medan ibland inte detekterbar vid låg eller mellannivå RPM, bringar motorn att gå ner i vridmoment vid högre varvtal på grund av minskad bränsleflödet. En platt kamlob kommer i allmänhet orsakar Nock tongångar alls RPM. Misslyckandet med att reparera en kam med en platt lob kan resultera i kamaxeln, lyftare eller tryckstång misslyckande. Eftersom kammar inte går dåligt så ofta som andra delar av ventilstyrning, kontrollera om en platt kamlob är en process för att eliminera de övriga delarna i ventilen tåget. Saker du behöver
Toolkit
Visa fler instruktioner
Method One
1

bort ventilkåpan med de verktyg som krävs från en verktygslåda.

2

Starta motorn. Även på tomgång, identifiera vilken vipparm eller armar är löst när motorn är igång.
3

Anteckna ena eller de som är löst och stäng av motorn.

4

bort vipparmarna och inspektera dem för skador. Inspektera inlägg vipparm för att säkerställa att de inte har börjat dra ur topplocket. Inspektera tryckstängerna att säkerställa att de inte är böjda. Om dessa saker passera inspektionen, skulle de bara andra saker som kan vara fel att vara en kollapsad lyftare eller en platt fläck på kamnäsan.
5

Demontera insugningsröret. Ta bort ventillyftare på den misstänkta cylindern och inspektera dem för skador. Var uppmärksam på undersidan av lyften. En platt fläck i kammen kan skada botten av lyftaren genom att orsaka små bucklor eller märken i det, beroende på graden av skada på kamnäsan.
6

Inspektera kammen både visuellt och genom känsla det att se om det finns en platt plats, om alla andra delar passera inspektion, slutföra kontrollen för en platt plats på kammen.
Metod två
7

Subtrahera diameter bascirkel från kamloben höjd och multiplicera det svaret av vipparmen förhållandet att avgöra vad själva ventilen resor bör vara.
8

Vrid motorn för hand med en skiftnyckel på vevaxeln remskiva bult och mäta varje enskild ventil resor mellan den punkt där ventilen är stängd och helt öppen.
9

Jämför den faktiska ventilens med vad ventilen resor bör vara. Upprepa för varje ventil. Om ventilen eller ventilerna reser mindre än den rekommenderade ventilen resor, följ stegen i Metod En för inspektion av de andra delarna för att eliminera dem som orsaken till problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68214.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.