Varför är min bil skaka i kurvor?

När bilen skakar medan du kör, är det dags att få det checkat ut. Detta är en irriterande, enerverande, ofta skrämmande och möjligen farlig situation som förmodligen inte kommer att försvinna av sig själv. Styr-och fjädringssystem för din bil består av många som arbetar, rörliga delar som kan bli skadade eller slitna. Vissa korrigeringar är enkla, andra kräver mer tid för att diagnostisera och pengar att reparera. Stötdämpare

slitna stötdämpare kan orsaka ett fordon Klonk, ryser eller vibrera. Funktionen för stötdämpare är att bistå i hanteringen, att göra färden bekvämare för passagerarna och slutligen hålla ett fordon från skramla sönder. När du kör runt en kurva, om stötdämparen som inte bär så mycket vikt är svag, kommer den studsa och skaka mer. Många stötdämpare tillverkare rekommenderar byte vid 50.000 miles.
Loose Wheel

En enkel anledning till ett potentiellt farligt tillstånd kan vara att ett hjul är löst. Ett antal muttrarna håller hjulet på plats. Muttrarna kan vara löst, eftersom de inte har dragits åt med rätt moment. Eller, om hjulet har varit av och på bilen många gånger eftersom däcken har ändrats eller roteras ofta kan tappmuttem stud blir svaga och kan sträcka. Addera ditt CV Joint

konstant hastighet (CV) fogar Anslut vardera änden av en axel till hjulen tillåter axeln att vända. Båda är inneslutna i engångssmorda svart gummi stövlar, som är räfflad så att de kan böjas. Du kan inte se själva leden genom att titta på det eftersom det är täckt av kängan, men den består av metallringar inbäddade med kullager. En drivknut ansluter till varje hjul. (Ett exempel på hur de fungerar är att tänka på din underarm när axeln och handen som hjulet. För att göra svängar, CV gemensamma drag som din handled gör.) När det är slitet, betyder inte fungera smidigt, så när du vrid ratten, binder det. Snabbare runt en kurva, kanske du känner en vibration eller hör ett klick när en drivknut är utsliten.
Dragstänger

Tie länkhuvuden säker styrlänkaget till bilens ram. En dragstång änden ser ut som en metall skaft med en lampa på slutet som skapar anslutningen. Äldre modell fordon har slips länkhuvuden som kan bli dysfunktionella på 1.000 miles eller 100.000 km beroende på körförhållanden (kallt väder, kör genom gropar och salt på vägar som får dem att slitas ut snabbare). Äldre bilar har smörjnipplar för oavgjort länkhuvuden, som hålls vid tune ups. Sen modell fordon slips länkhuvuden är inneslutna i ett förseglat smörjmedel "boot" behållare som håller dem mjuka och därmed lönsamt för en längre tid, så att de sällan behöver bytas. Slitna dragstänger gör en bil skaka.
Däck

En out-of-runda däck (en som har förändrat och blir äggformade från att sitta för länge i en plats) kan orsaka kast, vilket skulle kunna inträffa i kurvor eller rörliga rakt fram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64898.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.