Felsökning Brake Lights

Bromsljus är utformade för att varna förare av din avsikt att bromsa eller stoppa fordonet. Krångla bromsljus är inte bara farligt, men de kan också leda till en biljett från polisen. Bromsljus kan gå dåligt för flera skäl --- en trasig säkring, trasiga ledningar, blåst lökar eller ens en dålig broms-strömbrytare. Felsökning bromsljus är en relativt enkel uppgift, du behöver bara veta vad man ska göra och några tips att följa vägen. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Ratchet
Hylsnyckelsats
Multimeter
Bruksanvisning manuell
Repair (Chilton eller Haynes)
Visa fler instruktioner

1

Öppna säkringen panelen, som sitter under förarsidan av instrumentpanelen på de flesta fordon. Ta och kolla tråden i säkringen för bromsljusen för att se till att den är intakt. Du kan hitta den exakta säkring platsen i din instruktionsbok.
2

Ta bort de bakre linserna, med hjälp av en skruvmejsel eller ett Ratchet och uttag. Kontrollera glödtråden i lampan för att se om den är trasig. Om den är trasig, byt ut glödlampan och kontrollera igen.
3

Kontrollera lamphållaren för extrem korrosion, eftersom detta kan bryta kontakten med lampan.
4 < p> Ta bort broms-strömbrytare, placerad nära toppen av broms-pedalen mast. Det är en fyrkantig ruta med en kolv i änden av den. Vicka ledningsnätet för att se om ljuset flimrar. Använd multimeter för att kontrollera kraften som kommer ut av omkopplaren när den är i "på"-läge, när pedalen inte är nedtryckt. Detta bör vara nära 12 volt.
5

Leta kopplingsschemat av lamporna i reparationshandboken. Följ bakljus trådarna och kontrollera om brutna anslutningar mellan uttaget och den huvudsakliga kabelnätet. Kontrollera jordanslutningar liksom, som en felaktig marken bryter kretsen och kan orsaka ljuset att misslyckas.
6

Kontrollera strålkastarens switch. Detta ger kraft till fram-och bakljus, i vissa bilar, är de två ström från separata kretsar. Kontrollera detta genom att ta bort brytaren per reparationshandboken och kontrollera kraften kommer från omkopplaren i läge "på" och "off" positioner. Det borde vara nästan 12 volt i "på" läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65222.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.