Hur man nollställa den på en 2002 Ford Focus

Din 2002 Ford Focus " check engine" lampan fortsätter att lysa om du inte återställer de felkoder som orsakade ljuset att komma på , även om du eller din mekaniker utförde behövs reparera . Tack och lov , rensa koderna och stänga av instrumentet ljus panel varning är relativt enkelt . Allt du behöver är en onboard dagnostic code scanner ( OBD II skanner ) . Det kan vara samma som du använde för att hämta de koder som ledde till de senaste reparationerna . Som en uppgift , tar det mindre än fem minuter . Instruktioner
1

Känn runt området under Fords instrumentbrädan och rattstången . Du kommer att hitta en diagnostisk ingång där .
2

Anslut diagnostiska scanner till detta uttag . Vissa skannrar kommer omedelbart vända sig till om de känner en förbindelse med den Ford Focus diagnostiska dator .
3

Vrid Ford Focus på . Prova det elektriska systemet först , och om en anslutning inte leder , dubbelkolla skannerns anslutning till diagnostisk uttaget . Så snart en anslutning realiseras , kommer Fords felkoder visas på skannern .
4

Trippel - kontrollera att inga nya koder har dykt upp på skannern . När du är säker , tryck på " klar " -knappen på skannern . Detta blir din " check engine " lampan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65968.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.