Vård av blybatterier

En blybatteri är en typ av sekundär cell batteri. Sekundära batterier kan laddas ur och laddas upp. För att maximera livslängden på en sekundär cell batteri, måste särskild försiktighet iakttas för att laddar batteriet, förhindra att batteriet alltför urladdning och hålla de externa elektriska anslutningar rena. Vissa blybatterier kräver också periodiska justeringar av sina elektrolytnivåer. Rendering vederbörlig uppmärksamhet åt dessa frågor kommer att förlänga livslängden för ett blybatteri. Laddning och urladdning

blybatteri ger elektrisk ström med hjälp av en kemisk reaktion mellan svavelsyra elektrolyt och blyplattorna inuti batteriet. Ett blybatteri förlorar dess elektriska laddning som svavelsyra och leda kombineras för att skapa blysulfat kristaller inom batteriet. Eftersom dessa kristaller bygga upp mellan de ledande plattorna och elektrolyten, förlorar batteriet dess elektriska laddning. Krävs för att minska storleken på de ledande strukturer sulfat kristall

Periodisk batteriladdning. Även bly sulfatkristaller aldrig helt försvinna när de väl har bildats, att hålla batteriet laddat minimerar kristallstrukturen formation.

Precis som laddar ett batteri minskar storleken på de ledande strukturer sulfat kristaller som bildas på blyplattorna , kommer urladdning ett batteri öka storleken av kristallstrukturer. Ett batteri som har alltför urladdat kan även skapa en kortslutning mellan de ledande plattorna en kristall.

För blybatterier installerade i bilar, starta bilen och låta bilen att köra i minst 20 minuter en gång i månaden kommer att hjälpa till att hålla batteriet laddat. För blybatterier inte installeras i en bil, använda en trickle-laddning till batteriet under minst två timmar varje månad.
Clean Elektriska anslutningar

Bly- syra batterier kan ventilera gaser när batterierna laddas. Dessa gaser kan reagera med de externa elektriska anslutningar och korrosion orsak eller oxidation. Oxiderade batteripolerna, Kopplingsplintar och kablar batteri visar en grön-eller vit-färgad oxidskikt, som är som järn rost i konsistensen. Dessa metalloxider försämrar elektrisk ström från att flyta ordentligt.

Att ta bort metalloxider från det externa batteriet elektriska anslutningar, tillsätt en del bakpulver till en del vatten och rör ihop med en gammal tandborste. Häll blandningen på de oxiderade metalldelar och pensla delarna med tandborste för att mekaniskt avlägsna metalloxider. Skölj delarna noga med vatten och torka torrt med rena trasor eller pappershanddukar. Coat den nyligen rengjorda delar med vaselin eller fett för att skydda metalldelar från oxidation.
Elektrolytnivåer

Mest blybatterier som säljs för bilindustrin användning är förseglad cell, eller "underhållsfria" batterier. Men vissa batterier (t.ex. MC-batterier) kräver regelbundna elektrolytbestämningar påfyllnad.

Sedan laddar ett blybatteri omvandlar bly sulfatkristaller tillbaka i bly och svavelsyra, vätgas frigörs. Urladdning ett batteri kommer att främja bly och svavelsyra kombinerar att skapa bly sulfatkristaller. Båda processerna minskar den tillgängliga elektrolyten i batteriet. För att motverka detta kan batteritillverkare välja att tillåta battericellerna att fyllas med vatten.

Kontrollera batteriet för att se om elektrolyt nivån har sjunkit under "Full" märke. Detta kan åstadkommas genom att öppna cellen pluggen. Om elektrolyt nivån är låg, fyll cellen med destillerat vatten tills den är precis på "Full" märke. För ett 6V batteri, kommer det att finnas tre celler för att söka. För ett 12V batteri, kommer det att finnas sex celler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64541.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.