Felsökning av en 1996 Chevy Lumina

Den 1996 Chevrolet Lumina var en fyra-dörrars personbil med en 3,1-liters V-6 motor. Bilen tillverkades med automatlåda och plats för fem passagerare. Det finns mycket få klagomål på skiva, med majoriteten av de vanligaste problemen är relaterade till motorn och kylsystemet. Den 1996 Lumina var en storsäljare för Chevy som ett prisvärt alternativ med en kraftfull motor och rimlig bränsleekonomi. Saker du behöver
Hammer
voltmeter
Trickle laddare
Visa fler instruktioner
1

Placera nyckeln i tändningslåset och starta bilen. Om Lumina gör ett klickande ljud och inte startar, indikerar det en dålig starter. Öppna huven och lokalisera starterns cylindern på passagerarsidan av motorn. Knacka på startmotorn med en hammare och försök starta. Om processen misslyckas, få starter testats av en bilverkstad. Om fordonets motor inte startar och inte göra några ljud
2

Test kraftsystemet. Bifoga en voltmeter till batteriet och leta efter en läsning av 12 volt för att indikera att batteriet är laddat. Om spänningen läsning är lägre än 12 volt, ansluter batteriet till en rännil laddare och starta bilen när det är fulladdat.
3

Kör bilen och uppmärksamma makten som du öka mängden gas. Om bilen överspänningar och fräser, byt bränslepumpen. En dålig pump orsakar inkonsekvent makt och så småningom motorn kommer att dö av brist på bränsle.
4

Kontrollera packningarna och vätskenivåer Om motorn blir överhettad. Den 1996 Lumina hade problem med läckage av kylvätska och misslyckanden packning. Fyll på kylvätska tills du kan hitta och ansluta läckan. Även inspektera packningarna för spricker och ersätta någon som är skadade.
5

Spola överföring och ersätta vätska om bilen har svårt att byta växel. Problemet rapporterades i ett begränsat antal Luminas och flush har potential att rätta till problemet. Om det problemet kvarstår, måste överföringen skall inspekteras av en professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67902.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.