Hur man testar en 1992 Honda Accord Coil Tändning

Den 1992 Honda Accord producerades i tre utföranden, de DX, EX och LX-modeller. Alla tre modellerna var tillgängliga i både två-dörrars coupé och fyrdörrars versioner Sedan. En 2,2-liters rak fyrcylindrig motor var den enda motorn för 1992 års Accord. Dess tändsystem använder en distributör-stil tändning, med en enda spole på toppen av ventilkåpan. Tändningen styrmodulen styr gnistan för 1992 Accord. Saker du behöver
multimeter eller ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och ställa huven prop. Lokalisera tändspolen på toppen av ventilkåpan, på passagerarsidan av motorn. Ta bort de fyra stift eller P4-kontakten från vänster sida av spolen för hand, och tändkabeln från den högra sidan av spolen.
2

Vrid indikatorn på din multimeter till ohm inställning . Placera multimeter röda sond på en tjänst som den elektriska kontakten porten på spolen. A-stolpen är det nedre vänstra stift inuti kontakten port. Placera multimeter svarta sond på C-tjänst, direkt ovanför ett inlägg. Om motståndet mätning inte 0,6-0,8 ohm måste spolen bytas ut.
3

Håll röda proben från multimetern fäst till A-stolpen. Flytta svarta proben till den andra sidan av spolen och placera den på spolen sekundärlindningen inlägg. Denna mätning bör vara mellan 14.000 och 22.000 ohm. Om mätningen inte är inom dessa specifikationer, byt tändspolen.
4

Flytta den röda proben till det nedre högra D stolpen. Flytta svarta proben till posten strax ovanför D inlägg, är vilken B-stolpen. Om mätningen mellan B-och D-tjänster är inte mellan 2090 och 2310 ohm, byt tändspolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68531.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.