Felsökning Booster Ström Broms i en 2001 Dodge Ram 2500

Den 2001 Dodge Ram var sista produktionsåret för den omgjorda Ram modellprogram som först dök upp i 1994. Den eleganta och muskulös styling utstrålade kraften i en stor rigg, medan det fortfarande är sportig och elegant. Från 1994 till 2001, Dodge kontinuerligt förbättras på designen, med 2001 års modell ser en signifikant förbättring av bromssystem i 2500 sub-modellen. Låsningsfria bromsar blev standard, liksom dubbla kolvsok på skivbromsar fram. Den stora bromsförstärkare kvar på systemets hjärta. Ram ägare kan lätt lära sig att felsöka kraften bromsservon operation sig genom att utföra några enkla tester. Saker du behöver
Kött Baster glödlampa
Vakuum testfigur
Visa fler instruktioner
1

Park Ram på en plan yta och låt motorn gå på tomgång. Håll ned bromspedalen med en stadig, lätt tryck och stäng av motorn. Fortsätt att hålla ner bromspedalen för en minut eller så, och uppmärksam på varje förändring i läget för bromspedalen. Om du känner pedalen stiger långsamt och något, betyder det att bromsen makt booster inte håller vakuum (luft läcker in i booster).
2

Pump bromspedalen halvt dussin gånger för att lindra något vakuum återstår fortfarande i boostern. Återigen, tryck ner bromspedalen och håll den där med stadig, lätt tryck. Starta motorn, och ägna stor uppmärksamhet position och känsla av bromspedalen. Bromspedalen ska sjunka ca 1/4 tum så snart motorn startar, och pedalen känsla bör ändras från en hård känsla till en något mjukare känsla. Om detta inte sker, kan det betyda att boostern läcker och kan inte hålla vakuum, eller det kan betyda att undertrycket från motorns insugningsrör inte är korrekt överförs till boostern.
3

Låt motorn gå på tomgång ett par minuter så att vakuumet stabiliseras i boostern. Rör inte bromspedalen under denna tid. Stäng av motorn och omedelbart pumpa bromspedalen gång. Var uppmärksam på när bromspedalen stannar. Pumpa på bromspedalen några gånger, vänta en eller två sekunder mellan varje pump. Varje gång ägna stor uppmärksamhet åt när bromspedalen stannar. Om booster fungerar, bör bromspedalen stanna vid en något högre position med varje pump. Om booster inte håller ett vakuum, då pedalen stannar på en hög position på den första eller andra pumpen, och stannar på samma höga position med varje följande pump.
4

Parkera lastbil och öppna huven. Lokalisera booster bromsverkan. Det är en rund, semi-kupolformade komponent som är placerad på förarsidan av motorrummet, monterad på den bakre väggen i linje med bromspedalen inuti. Det finns en svart gummislangen som förbinder booster till motorns insugningsrör. Spåra tillbaka gummislangen från booster till insugningsröret anslutningen och koppla loss slangen. Detta görs genom att använda en tång för att ta bort spärren och sedan dra /vickar slangen från anslutningen bröstvårtan. Nu försöker blåsa in luft i slangen. Om booster backventilen fungerar korrekt du inte ska kunna blåsa luft in i booster. Därefter försöker att suga luft ur booster. Om booster backventilen fungerar du bör kunna suga en liten mängd luft ur booster. Om du inte vill få dina läppar smutsig, kan du linda änden av slangen med saran wrap, eller du kan använda lampan från en kött baster istället för dina läppar.
5

Anslut en broms vakuum manometer till nippeln på motorns insugningsrör. Starta motorn och låt den gå på tomgång en minut eller så. Vakuummätaren ska läsa 18 till 20 inches i vakuum. Om det är mindre, då din motor behöver en tune-up. Om du inte har en mätare vakuum test sedan starta motorn och placera ditt finger över anslutningsnippeln. Det vakuum ska kännas fast och stark.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67904.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.