Hur felsöker jag en 1997 Chevrolet 1500 Pump Pickup Fuel?

Nästan alla fordon på vägarna i dag, inklusive 1997 Chevrolet 1500 pickup, kom med en bränslepump. Bränslepumpen sitter inuti bensintanken och hjälper till att säkerställa ett jämnt flöde av bränsle från tanken till motorn. Bränslepumpen behöver bytas varje så ofta för att se till att motorn får det bränsle den behöver när man kör. Eftersom bränslepumpen sitter i en svår-till-nå plats, är det viktigt att felsöka om den behöver bytas ut eller om en annan del av bränslesystemet har blivit fel. Saker du behöver
Tänger
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera truckens bränsletrycket. Fäst en bränsletrycksmätaren till schraderventilen av motorn. Ventilen är på toppen av motorblocket och ser ut som luftventilen på en bil däcket. Skruva mätaren till ventilen, slå på trucken och låt motorn gå på tomgång medan du läser trycknivån på mätaren. Den 1997 Chevrolet 1500 pickup bör ha mellan 60 och 66 pounds per kvadrattum av bränsletryck.
2

Bestäm om bränsle tryckregulatorn arbetar rätt. Även om bränsle tryckmätare läser att trycket är lågt på trucken, kan regulatorn vara orsaken istället för en defekt bränslepump. Lämna bränsletrycksmätaren fäst lastbilens Schrader ventil, vrid trucken och låt den gå på tomgång. Hitta den svarta bränsleledningen kör till bränsle tryckregulatorn på toppen av motorn. Nyp försiktigt tag i bränsleledningen bredvid regulatorn med tång. Om trycket ökar när du klämmer linjen regulatorn är defekt, inte bränslepumpen.
3

Lyssna till bränslepumpen innan lastbilens motor startar. Sätt truckens nyckeln i tändningslåset och vrid den ett snäpp åt höger. Bränslepumpen ska börja arbeta på denna punkt. Eftersom motorn är ännu inte på bör du kunna höra pumpen bakom dig i bensintanken. Var noga med att utföra detta test i en lugn miljö eller ha en andra person hjälpa dig lyssna på pumpen när du slår på lastbilens nyckeln i tändningslåset.
4

Läs och titta för trucken att uppvisa tecken att bränslepumpens har misslyckats. De två stora skyltar att titta på är att motorn stannar när gaspedalen trycks ned och motorn vägrar starta alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67152.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.