Digital multimeter : Så här fungerar

Ditt digitala multimeter kan ha olika funktioner för att ta avläsningar på bilens elektriska kretsen . Du kan ställa en diagnos när avläsningarna avviker från tillverkarens specifikationer . Mätaren innehåller funktioner som du bör lära dig om du vill dra full nytta av det . The Dial

En bra multimeter har en urtavla som vänder för att ställa in skärmen för att visa D /C eller A /C spänning , resistans ( eller ohm , megohm , kilohm ) och ampere ( eller strömstyrka eller ampere ; microamps och milliampere ) . Ställ in till någon av dessa indikatorer att ta en behandling på elektronik och kablar när du använder mätaren leder .
Meter Leder

Mätaren ledning användes för att sondera de positiva och negativa ändarna av elektronik eller trådar så att mätaren kan mäta . Ledningarna måste sättas in multimetern för att sammanfalla med ratten s inställning . Den svarta kabeln har bara en port för att ansluta till marken . De andra portarna är för den röda kabeln för att mäta strömstyrkan och spänningen .
Hamnarna

Portarna för de ledningar som kommer med din multimeter finns också för användning med andra tillbehör för att göra mätningar lättare . Sådana tillbehör kan innefatta en induktiv pickup klämma ( för att undvika att skära i trådar ) och Thermo sonder som tar temperaturvärden .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66540.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.