Felsökning av en 1997 Chevy Lumina

Chevrolet Lumina är en serie av fordon som tillverkas av General Motors. Den finns i tre varianter: en tvådörrars coupé, en fyra-dörrars sedan och en all-purpose van. De har vanligen bensin V-6 motorer och tre-växlad automatisk växellåda med överväxel växel. Högpresterande modeller inkluderar Z-34 coupe, som kom med en 3,4-liters motor och dekaler exteriör. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan diagnostisera ett Lumina problem i ca 20 minuter. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Lyssna efter ljud. Det första tecknet på de flesta bil-problem är en udda buller. Om Lumina kör, lyssna efter clunks, surrande, dunka ljud metall eller klicka som kan indikera ett problem. Bullret kan också berätta mekanikern där problemet ligger. Ett högt clunk när bilen sätts i växeln kan indikera en transmission problem, medan en återkommande dunka ljud från framsidan av bilen kan vara ett hinder eller problem med bältet systemet. Klicka eller knacka ljud från motorn kan tyda interna motoriska problem.
2

Kontrollera SES lyskoderna. Service Engine Snart ljus, även kallad en "Check Engine" light, är utformad för att tala om för föraren när det är problem med motorn. Denna SES system använder en rad sensorer som kommer att resa datorns koder när de aktiveras, och dessa koder kan läsas av ett felsökningsverktyg. De flesta bildelar butiker kommer att kontrollera dessa koder gratis, eftersom de då kan sälja delar för att åtgärda problemet. Några tidiga versioner av Luminas blinkar också ljuset i sekvens när tändningen slås ett antal gånger från av till på, och antalet blixtar kommer att utse en särskild kod. Servicemanualen ger en förteckning över koder och vilken del är fel.
3

Kontrollera vätskorna. Ofta vätskorna är en bra indikator på problem med motor eller växellåda. Lumina bilar och skåpbilar använda multicore radiatorer, som cirkulerar oljorna genom kylaren för att kyla dem, och dessa kan ibland läcka in i kylvätskan. Oljan kan ha vatten i det, eller kylvätskan kan ha olja i den, båda indikatorer på ett insugningsrör packning läcka eller ännu allvarligare topplockspackning läcka. Den V-6 motorer som används i dessa bilar måste upprätthållas, som alla andra, men Chevrolet använde kork packningar i vissa tidiga modeller som slits mycket snabbare än senare kompositer.
4

Inspektera delar för skador. Den Lumina bromssystemet är benägen att mer intensivt slitage än andra system, på grund av att bromsarna värms och kyls ofta och är i grunden hydraulisk /mekanisk. En liten mängd av slitage på en del kan orsaka stora skador om de lämnas därhän, och Lumina disk bromssystem var notoriskt underdimensionerad för att stoppa bilen medan fullastad. Andra delar som kan slitas snabbt är fläktremmar, trådar tändning och slangar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64056.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.