Hur identifiera ett fordon som inte startar

Vi är beroende av våra fordon varje dag för att få oss till jobbet, skolan och olika andra arenor. Det är en fruktansvärd känsla när du vrider startnyckeln och bilen startar inte. Diagnostisera orsaken kan spara dig en dyr bogsera eller en resa till garaget. Alla de verktyg och material som du behöver för att slutföra diagnostik finns på en bildelar återförsäljare. Saker du behöver
batterikablar jumper
liten hammare Flighter Long skruvmejsel eller metallstav
3/8-tums eller 1/4-tums spärrnyckel
Tändstiftshylsa

Visa mer instruktioner
1

Kontrollera batterikablarna och batteriets laddning. Öppna huven på bilen och se till att alla dina batterikablarna är ansluten till batteriet korrekt. Fäst startkablar till bilen och försöka få fart på bil utanför på en annan. Om fordonet hoppet börjar, ta bort kablarna och ta bilen till en serviceverkstad för att få batteriet fulladdat eller diagnostiseras på en testare.
2

Kontrollera tändningslåset genom att vrida tändningsnyckeln till "tillbehör" läge. Indikatorn tänds i instrumentpanelen tänds när brytaren är bra. Förutsatt att batteriet är inte död, bör lamporna på instrumentpanelen tänds. Om lamporna inte tänds, och du vet att batteriet är bra, är tändningslåset mer än troligt roten till ditt problem.
3

Kontrollera bränslepumpen genom att vrida nyckeln till "Tillbehör" och lyssna efter en mekanisk motor att ljuda. Motorn kommer att pågå en till två sekunder när den initierar motor med bränsle. Vrid nyckeln av och till "tillbehör" läge två till tre gånger. Om du inte hör motorn, då din bränslepumpen skulle sannolikt vara dåligt. Om motorn låter bra, då saktar eller slingrar sig ner, det är ett tecken på att pumpen kan vara dåligt.
4

Kontrollera din starter genom att försöka starta bilen. Om du inte hör ett klickande ljud alls, eller det finns en klick och batteriet är bra, då din starter är förmodligen roten till ditt problem. Du kan försöka att flytta starterns plats genom att trycka på en metallstav mot starter kroppen och knacka den med en liten hammare. Om fordonet startar när du trycker på startmotorn, sedan byta startmotorn omedelbart.
5

Kontrollera luftflödet genom att försöka starta bilen. Om motorn blir över, men kommer inte att skjuta upp, vrid nyckeln av. Kontrollera hela ditt system luftintag. En av de mest förbisedda skäl för ett fordon inte startar är ett dåligt luftfilter. Om fordonet inte kan andas ordentligt, kommer den inte att starta. Ta bort eventuellt skräp från luftintaget systemet som är synlig för dig.
6

Kontrollera gnista av fordonet genom att ta bort en eller två av tändstiften. Använd en spärrnyckel och tändstiftshylsor att ta bort dessa pluggar. Om pluggarna är allvarligt svart eller vit keramik visar något tecken på sprickor, byt ut alla dina kontakter. Kontrollera tändkablarna för torr röta, skada eller hudsprickor. Byt ut kablar vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65463.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.