Hur Inspektera kulleder

Kulleder är en avgörande komponent i bilens fjädringssystem . De ansluter ganska mycket alla de stora fjädringskomponenter , samt bära en stor del av fordonets vikt . Deras design gör det också möjligt för suspensionssystemet att flytta medan bilen körs . Med en kulled misslyckas under körning kan vara extremt farligt . Det är bra att veta hur man kontrollerar dem , så du behöver inte en kulled misslyckas oväntat . Saker du behöver
Jack hiss och står
Visa fler instruktioner
1

Placera bilen på pallbockar med hjälp av en hiss för att placera varje sida av bilen på står . Se till att din bil är i ett stabilt läge . Din bil kan vara här under en längre tid , och du behöver tillgång till suspensionen .
2

Hitta dina kulleder . Beroende på vilken typ av bil du har , kommer de att vara på olika platser . Rådgör med din underhållsmanual .
3

Kontrollera slitaget indikatorn på alla dina kulleder . Detta är en kärna som skjuter ut från det gemensamma. Om det har slitits ned , är det dags att ersätta den gemensamma .
4 p Om det finns stövlar runt dina kulleder , se till att de är i gott skick också. Om de har slitna eller spruckna , är det troligt att du måste byta ut leden .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66521.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.