Felsökning av en 2005 Toyota Camry

Den 2005 Toyota Camry är en medelstor fyrdörrars sedanmodell som erbjuder föraren många funktioner. Bilen har luftkonditionering, farthållare och en tilt ratt. Ibland kan förarna upplever problem med sin Camry. Innan du kontaktar din mekaniker, kan du vidta grundläggande felsökning steg för att åtgärda några vanliga problem. Felsökning bilen själv kan hjälpa till att rädda det belopp du vill spendera på eventuellt bogsering bilen till mekaniker för en diagnostisk kontroll. Saker du behöver
Fuel
ersätter olja
säkringar
Hylsnyckel
pappershanddukar
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera 2005 Toyota Camry s bränslenivå. Om bilen kör långsamt eller gör en oregelbunden ljud, kan det vara ett resultat av låg bränsle i tanken. Vrid bilens nyckeln i tändningslåset och kontrollera bränslemätaren. Om bränslenivån är låg, tillsätt mer bränsle.
2

Kontrollera batteriets anslutningar om du inte kan starta din bil. Sätt på ett par handskar och vicka batterikablarna för att säkerställa att de är anslutna tätt till batteriet. Om inte, använd en hylsnyckel för att dra åt muttern tills du inte kan stänga av den. Försök att slå på tändningen med Camry viktigaste.
3

Kontrollera oljenivå i Camry om du hör tunga knackar tongångar från din motor. Låt bilen svalna och höja huven på bilen. Ta bort oljestickan från din bil. Mätstickan sitter nära centrum av motorn. Det är märkt "Oil." Dra öglan på stickan för att ta bort den från bilen. Använda en pappershandduk eller annat trasa, torka av oljestickan. Sätt tillbaka mätstickan i hålet av motorn och tryck in den hela vägen. Dra ut oljestickan tillbaka ut och titta på dess ände. Oljenivån bör vara åtminstone halvvägs mellan de två linjerna på pinnen. Om inte, tillsätt oljan. Leta oljelocket ligger nära motorn och ta bort den. Häll oljan i och sätt på locket. Kontrollera oljenivå igen.
4

Jiggle Camry viktigaste i tändningslåset samtidigt som du vrider den vänstra ratten och höger om nyckeln inte går att slå på tändningen. Ratten kan låsas av tändningslåset. Om du fortfarande inte att vrida om nyckeln, prova att använda en extra nyckel. Nyckeln kan bäras.
5

Byt säkringen i din Camry Om någon elektrisk komponent såsom elmanövrerade stolar, fönster eller lås inte fungerar. Leta säkringsdosan i sidan instrumentpanelen på passagerarsidan. Öppna lådan och läs omslagets insida. Locket innehåller ett diagram av säkringarna. Diagrammet är märkt med namnet på varje komponent. Till exempel, är luftkonditioneringen säkring märkt "AC". Ta bort säkringen för komponenten med hjälp av tummen och pekfingret. Byt ut säkringen mot en säkring med exakt samma betyg. Det är noterat på schemat. Vanliga betyg är 30A, 15A och 60A. Byt ut säkringen täcker och försöka använda den komponent som inte fungerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67625.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.