Problem med en Ford Truck Stalling & Idling Rough

När ett fordon tomgång dåligt eller spiltor ut, kan det vara farligt för förare och passagerare. Det finns ett antal olika problem som kan vara ansvarig för din Ford lastbilens tomgång och motorstopp problem, varför det är viktigt att ha den exakta frågan korrekt diagnos innan du försöker reparera fordonet. Det finns flera olika saker du bör kontrollera när man försöker avgöra vad problemet är med din Ford lastbil. Instruktioner
1

Kontrollera motor för ett vakuum läcka. Vakuum läckage är normalt orsakas av lösa eller trasiga vakuumslangar. Lösa slangar påverka motorns luftflöde och kommer att orsaka ett fordon till tomgång dåligt eller spilta ut.
2

Kolla sensorer. Om din kontrollera motorn ljuset har kommit på, kan du ha en mekaniker krok en läsare felkod till bilens dator för att få en läsa ur problemområden koder som genereras av datorn. Om problemet kod anger en av sensorerna eller ventiler, såsom O2 sensorer, massa sensorer luftflöde, den exhast gas recircculation ventil eller tomgång luftreglerventilen, det finns en god chans att lösa problemet kommer att bota de motorstopp och tomgång problem . Addera 3

reda på om din bil kan ha fått ett dåligt eller förorenat tank. Motorstopp och ojämn tomgång kan uppstå om fordonet har suttit i mer än 30 dagar eller om bränslet var dålig kvalitet eller förorenat med vatten. Om du märkt din lastbil problemen började omedelbart eller kort efter du lagt gas i det, kanske du vill lägga till en flaska bränsle behandling till din bensintank.
4

Har din mekaniker utföra en kompression test på din motor. Han kan använda specialutrustning för att avgöra om motorns problem orsakas av en förlust av kompression på grund av en sliten eller skadad motor som inte längre kan upprätthålla trycket som behövs för att hålla motorn igång.
5

Kontrollera dina tändstift. Tändstift som är för gamla eller har sotigt inte kommer att producera gnista behövs för att hålla bilen igång ordentligt. Smutsiga eller slitna tändstift kan förorsaka din lastbil på tomgång grov eller stall intermittandly vid uppstart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67171.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.