Felsökning av en blåst topplockspackning

Den topplockspackning i en motor är ett tunt skikt av böjligt material som bildar en tät förslutning mellan motorblocket och motorns kåpa. Dess syfte är att täta avgaser i cylindrarna, och hålla motorolja och kylvätska läcker in i cylindrarna eller blandning med varandra. Eftersom packningen är föremål för sådana höga tryck och temperaturer - liksom attacker kemiska från bränsle, gaser avgaser, olja och kylarvätska - det är också föremål för ibland misslyckas. Drivrutiner kan enkelt lära sig att känna igen tecknen på en blåst topplockspackning så att problemet kan åtgärdas innan eskalerade till en dyr reparation. Instruktioner
1

Kontrollera bilens motor för läckande motorolja eller kylvätska. Kontrollera marken under bilen efter att den har parkerat, och leta efter dropp och våta fläckar. Öppna huven och placera den gemensamma mellan motorblocket och huvudlocket. Detta är en tunn spricka som löper runt motorn nära toppen. Leta efter olja eller kylvätska läcker runt leden. Om läckage upptäcks, betyder det att topplockspackningen inte tätar ordentligt.
2

Starta motorn. Håll ett öga på både avgasröret och motorn, med särskild uppmärksamhet på topplockspackningen området. Du ska inte se några tecken på avgaser flyr från motorn, och det bör inte vara en puff av blå eller vit rök ur avgasröret när motorn startas. Blå rök indikerar att olja har läckt in i cylindern. Vit rök indikerar att kylmedel har läckt in i cylindern. Om röken fortsätter även efter att motorn har varit igång i ett par minuter, betyder det att läckan är allvarlig. Fordonet
3

Park och låta motorn svalna i minst 30 minuter. Öppna huven och leta kylvätskebehållaren. Detta är vanligtvis en semi-transparent plast tank placerad nära framsidan av motorrummet. Öppna den övre delen av reservoaren och titta inuti. Vätskan ska visas grönaktig färg, och bör se homogent och relativt rena. Om kylvätskan är brunaktig i färgen, eller om det finns avskum flyter på vätskeytan, betyder det att topplockspackning är att låta motoroljan blandas med kylvätskan.
4

Parkera fordonet och låta motorn svalna i minst 30 minuter. Öppna huven och leta reda på kylaren på framsidan av motorn. Ta bort kylarlocket och starta motorn. Låt motorn värmas upp tills du kan se kylvätskan cirkulerar i kylaren. Leta efter bubblor och skumbildning i kylvätskan. Bubblor indikerar att motorns avgaser läcker genom huvudet packningen i kylmediet. Har en assistent rev motorn några gånger för att se om bubblorna ökar med motorn igång snabbare.
5

Parkera fordonet. Öppna huven och lokalisera olje-påfyllningslocket. Detta är normalt placerad mot framsidan eller sidan av motorrummet, och bör vara tydligt markerade. Öppna locket och titta inuti. Du kommer förmodligen inte att kunna se ytan av motorolja, men du kanske kan se motorolja som har plaskat uppåt när motorn var igång. Om du ser kola-färgat skum, kan det betyda att huvudet packningen tillåter kylvätska att blanda med oljan. Lokalisera mätsticka och dra ut den. Leta efter samma kola-färgad form på slutet av pinnen.
6

uppmärksam på bilens prestanda. En blåst topplockspackning kan leda till förorenade tändstift och reducerad motor kompression, kan båda orsaka grov drift och trög prestanda. Ta bort tändstiften en efter en och kolla för nedsmutsning. Om du byter förorenade tändstift och hitta nya pluggar foul igen snabbt, kan det tyda på en allvarlig läcka topplockspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66242.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.