Tecken på en misslyckad Kuggstångsstyrning

Den kuggstångsdrivna systemet använder kraften som skapas genom att vrida på ratten i bilen för att vända sina hjul. Servostyrning lägger en pump till kuggstångsdrivna att skapa tryck med hydraulolja så att ratten kan vridas med lätthet. Problem med kuggstång och kugghjul är mycket allvarliga eftersom de kan påverka din förmåga att styra din bil. Titta

Inspektera bilen ofta. Om du märker ojämnt däckslitage, kan detta tyda på ett problem med styrningen. Medan det finns många andra saker som kan orsaka dina däck slits ojämnt, motiverar detta fortfarande en närmare inspektion. Du bör också leta efter någon vätska läcker från bilen. Placeringen av pöl och färgen på vätskan kan berätta en hel del om vad som faktiskt läcker. Om vätskan är en rödaktig färg nära framhjulen, kan det vara antingen automatisk växellåda eller servostyrning vätska.
Lyssna
p Om du hör en knackning, dunkande eller clunking i främre delen av bilen, kommer det troligtvis något lös. Om du hör dessa ljud, och du har märkt ojämnt däckslitage, läckande vätskor eller svårigheter i styrningen, är det sannolikt något lös i kuggstångsväxel.
Feel

En av de vanligaste indikatorerna på ett problem med kuggstångsdrivna är lös styrning. Din ratt kommer att kännas som att det finns en hel del spel i det, men det kommer att ta mer ansträngning än vanligt att göra en sväng. När du gör en sväng, kan din ratt inte återgå till neutralläge. Du kan också uppleva din bil drifting från sida till sida när du reser ner en rak väg. Denna situation kan vara värre på morgonen och rensa upp under loppet av dagen. Som en bil värms upp, kommer många av dess fogar lossna liksom. Om du misstänker att en kuggstångsdrivna fel eller tro något är kompromissa din styrning, bör du vara försiktig när du kör, eftersom bilen inte kommer att svara snabbt på varv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66762.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.