Hur man stämmer en Holley 650 förgasare

Holley förgasare är mycket populär för sin enkelhet av justerbarhet och avsaknaden av rörliga delar. De innehåller två float skålar - en för primärvalen och en för de sekundärdelar. Flottören skålar har titthål för utanför justering av bränslenivån. Det finns två utbytbara jets på vardera sidan och ett vakuum-manövrerad ventil belägen i primärsidan. På en 650cfm förgasare som denna, det finns två lediga blandning skruvar - en på vardera sidan av förgasaren, och en ledig justering på kopplingen. Gaspedalen Pumpen är också justerbar och utbytbart med olika storlekar för att passa olika kammar. De vakuum manövrerade secondaries är justerbara med olika styrka fjädrar. Saker du behöver
Set av ¼-tums enhet uttag
¼-tums spärrnyckel
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
5/8-tums skiftnyckel
Varvräknare
Visa fler instruktioner
1

bort luftrenaren. Steg på gaspedalen något. Observera choken på förgasaren. Choken skall stängas efter att ha trampat på gaspedalen på en kall motor.
2

Starta fordonet och tillbaka för att observera driften av choke och snabb tomgång cam. Motorns varvtal bör ligga runt 1500 rpm. Choken ska börja att öppna inom två minuter när motorn värms upp. Med en lätt tryckning på gaspedalen eller på gaspedalen länkning av förgasaren bör rpm sjunka till tomgång.
3 p Om choken inte stänga hela vägen eller öppna hela vägen , använder stjärnskruvmejsel för att lossa skruvarna på svarta choke våren huset och vrid höljet att justera efter behov.
4

Stäng av motorn och ta bort de stora pluggar på passagerarsidan av förgasaren . Om bränsle är i nivå med botten av hålet, är det korrekt. Om nivån är annat än normalt, kan justering göras på toppen av varje flottör skål. Det finns en gemensam lås skruv på toppen av en 5/8-tums nöt.
5

Lossa skruven med en vanlig skruvmejsel och vrid muttern med en 5/8-tums skiftnyckel tills önskad nivå uppnås. Lås muttern ner med skruven. Om bränslenivån är för hög, vrid muttern medurs, och omvänt för alltför lågt. Om bränslenivån är för hög, sänk bränslenivån, installera synen kontakten, starta motorn och stänga av den och kontrollera nivån. Försök inte att ställa in nivån med motorn igång eftersom bränsletrycket kommer spraya bränsle från justeringsmutter.
6

Hook upp varvräknare och starta motorn. Justera blandning skruven på förarsidan först. Vrid skruven åt höger tills motorns varvtal börjar sjunka. Vrid skruven åt vänster tills den högsta varvtal uppnås och varvtal förblir stabil, vrid den åt höger ett kvarts varv. Upprepa proceduren på motsatt sida och sedan upprepa processen på båda sidor en gång.
7

Justera accelerator pump för att börja sin verksamhet när gasreglaget kopplingen har flyttat en fjärdedel tum. Gör detta genom att justera muttern på undersidan av fjädern som berör pumphandtaget på förarsidan framför förgasaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64118.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.