Chevrolet Truck Broms Problem

Chevrolet pickup har haft flera bromssystem uppgraderingar eftersom det är starten, mestadels till utformningen av friktionsytorna vid hjulen. Den hydrauliska huvudcylindern design har varit relativt oförändrad sedan slutet av 1950-talet. Problem som har uppstått från tillverkning, material eller bristande underhåll kan upptäckas snabbt på grund av den inneboende enkelhet i systemet. DOT-3 fluid

Kontrollera vätskans kondition och fyll nivå genom att inspektera huvudcylindern, belägen i motorrummet på förarsidan brandvägg. Kraften booster kommer att ha en liten reservoar vid fronten, med ett avtagbart lock. Detta lock kommer antingen hållas på plats med ett linlås (för metall lock) eller plastflikarna på alla fyra hörn (fyrkantiga plastlock). Inuti finns två skålar som är fyllda med en gyllene vätska - bromsvätska - åtskilda av ett fritt flöde barriär. Undersidan av locket har en gummipackning som passar in i dessa två skålar, och packningen bör vara fri från skräp och upprätthålla en god tätning. Standarden vätska sedan slutet av 1960-talet har varit DOT-3, som har en hög värmetålighet, fyllas vid huvudcylindern att trycksätta en vätskeledning på varje hjul. Linjerna ska luftas vid varje underhållsintervall genom att befria bleeder nippel i tjocklek (eller hjulcylinder), sedan påfyllning huvudcylindern att rensa eventuell luft ur systemet. Problem som kan uppstå förmörkas vätska, lågt tryck, skadade tätningar eller låg vätska, vanligen orsakas av överdriven värme interagera med olika komponenter.
Elektronik

Flera återkallelser har varit placeras på Chevrolet pickup-serien på grund av problem med ABS-systemet, i bruk sedan början av 1990. Varje framhjul har en sensor och ställdon som styrs elektroniskt av datorn, och dessa sensorer kan misslyckas, vilket leder till en förlust eller minskning av bromskraft. De flesta fall fastställs genom ett utbyte av denna församling, vilket kräver avlägsnande av bromsok. Om dessa system har problem, bör ABS ljuset lyser i mätaren klustret, och det kommer att finnas en felkod lagrad i datorn.
Korrekt underhåll
< p> Behåll de utbytbara och återanvändningsbara delar (kuddar, skor, rotorer och trummor) som krävs för att hålla bromsarna fungerar normalt. Chevrolet veck hade bakre skor och trummor fram till 1990-talet, när omkopplaren gjordes till fyra hjul skivbromsar. Denna omkopplare komplicerat det bakre bromssystemet, och många problem har uppstått från dåligt underhåll av de interna skor parkeringsbromsen. De främre kuddar installerade från fabrik har varit kända för att orsaka problem med vibrationer när de deformeras rotorerna, och ersättare ska vara keramik, ej halvmetalliskt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64236.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.