1997 Dodge Caravan startar inte

The Caravan tillverkas och säljs under Dodge varumärke som ägs och drivs av Chrysler Group LLC. Vagnen är en minibuss som skröt som en superb familj bil eftersom det är familjen vänliga design och betyg säkerhet. Precis som med alla fordon, kan du få problem med att starta din 1997 Dodge Caravan ibland. Innan du ringer på ett professionellt mekaniker, som kommer att kosta dig pengar och tid, finns det några saker som du kan kontrollera dig själv för att felsöka problemet. Instruktioner
1

Placera nyckeln i tändningslåset för din husvagn och försök att vända det. Nyckeln får inte vända sig om rattstången är i ett visst läge orsakar ett lås ska placeras på tändningslåset. För att låsa upp den, vrid ratten åt vänster och höger. Det kan klicka på plats. Om inte vicka nyckeln i tändningslåset samtidigt som du vrider på ratten. När den är i rätt läge, kommer nyckeln vända.
2

Kontrollera att Dodge batteriet inte behöver bytas, åtalats eller hoppa igång. Vrid nyckeln i tändningslåset till "Tillbehör" läge, där de elektroniska aspekterna av fordonet kommer att fungera utan att motorn är igång. Slå på strålkastarna eller innerbelysning. Om de inte lyser, det är sannolikt ett problem med batteriet.
3

Kontrollera så att det finns tillräckligt med bränsle i tanken för motorn att starta. Om du är osäker på hur mycket bränsle som finns i bilen eller om du vet att bränslet är låg eller tom, lägg en gallon av lämpligt bränsle till den tanken och försöker starta motorn igen. Om bränsletanken är låg eller tom, kan motorn inte startar eller kanske starta en kort stund, men avstängd.
4

Försök att starta motorn och lyssna efter alla ljud som kan tyda på problem med din Dodge Caravan. Inget ljud alls när du försöker starta motorn kan betyda att tändningen inte fungerar. Klickande ljud kan betyda att tändningen fungerar, men startmotorn inte. Om fordonet startar kortvarigt men inte stanna, kan det finnas ett problem med bränslesystemet.
5

Kontrollera vätskor i din husvagn. Dra i spaken som öppnar huven och leta reda på motorolja och kylarvätska mätstickor. Dra varje ut, kontrollera att vara säker på att de är fyllda till minst det lägsta påfyllningsstrecket. Om de inte är, tillsätt lämplig typ och mängd av vätska till fordonet och försöker starta motorn igen. Låga eller tomma vätskor kan orsaka skador på motorn eller problem med motorn startar.
6

Kontakta en bilmekaniker eller har din 1997 Dodge Caravan bogseras till ett garage eller Dodge återförsäljare. Din Dodge återförsäljare ska kunna diagnostisera och reparera eventuella problem med din äldre modell Caravan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66564.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.