Hur berätta om topplockspackning eller vattenläckor Pump frostskyddsmedel

Den sträcker sig från skador orsakade av frostskyddsmedel läckan beror på var läckan kommer ifrån. Om läckan kommer från vattenpumpen, är problemet mer av en olägenhet snarare än ett stort åtagande, eftersom radiatorn måste periodiskt fylls på med frostskyddsmedel att förhindra att motorn överhettas. Om läckan orsakas av en defekt topplockspackning, kommer motorns olja vara kontaminerad och packningen bör omedelbart bytas ut för att undvika motorhaveri. Saker du behöver
Antifreeze
Skruvmejsel
Kylsystem tryckpump
Visa fler instruktioner
1

Twist kylarlocket av radiatorn när motorn är sval och observera nivån av frostskyddsmedel i radiatorn genom att titta genom kylarlocket öppning. Frostskyddsvätskan Nivån ska vara ca en tum från toppen av radiatorn. Lägg frostskyddsmedel om nivån är låg, sedan installera kylarlocket.
2

Kör fordonet tills motorn är vid normal arbetstemperatur sedan parkera bilen och låt motorn svalna. Kontrollera frostskyddet nivå inom kylaren och observera om kylaren har förlorat frostskyddsmedel. Om nivån inte har sjunkit, är en vattenpump eller topplocket läcka osannolikt.
3

Inspektera vattenpumpar för tecken på läckage. En vattenpump läcka kommer att visas på utsidan av vattenpumpen. Var särskilt uppmärksam på det område där den nedre kylarslangen ansluts till botten av vattenpumpen, och till området där värmaren slangen ansluts till pumpen. Om endera Området är våt, dra åt klämman som håller fast läckande slang till vattenpumpen med en skruvmejsel. Om läckaget kvarstår är lagret i vattenpumpen sannolikt att vara defekt och vattenpumpen måste bytas.
4

Bifoga ett kylande pumpsystem tryck kylarlocket öppningen på kylaren. Pumpen är utrustad med en enda slang och en mätare. Änden av slangen fäster vid ett metallbeslag, som liknar en kylarlocket. Vrid montering på kylarlocket öppningen.
5

Manövrera tryckpump tills nålen på pumpens mätare läser i den gröna delen av mätaren.
6

Start motorn och titta nålen på manometern. Om nålen fluktuerar snabbt, är topplockspackningen defekt och måste bytas ut. Om motorn är utrustad med två cylinderhuvuden, är det nödvändigt att avgöra vilken av de båda huvudet packningar är defekt.
7

Ta en tändkabeln vid en tid från sitt tändstift samtidigt övervaka nålen på manometern. Om nålen på mätaren steadies med tändkabeln avlägsnas, är topplockspackningen för att topplocket defekt. Om nålen fortsätter att fluktuera, koppla tändkabeln på dess tändstift, sedan upprepa testet med nästa tändkabeln tills nålen stannar fluktuerande. Om du tar bort varje tändkablarna för ett cylinderhuvud inte stadig nålen, är den återstående topplockspackning defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64741.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.