Startproblem på Nissan Extra

Nissan Xterra är en medelstor SUV (Sport Utility Vehicle). Fordonet var först lanserades 2000 och fortsätter att byggas och säljas. Det har gått igenom en stor redesign sedan den först lanserades och har haft mindre konstruktionsändringar längs vägen. Från tid till annan, den Nissan Xterra - liksom alla fordon - kanske har svårt att starta. När detta händer, finns det några enkla saker du kan göra för att försöka få din Xterra igång. Saker du behöver
Stålborste Bakpulver
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset för din Nissan Xterra och vrid nyckeln fram till det första läget. Detta kommer normalt slå på elektriska system till din bil. Om de elektriska systemen inte fungerar, vrid tillbaka nyckeln och ta bort den från tändningen.
2

Öppna huven. Inspektera batteriet och batteriets kabelanslutningar. Om det finns en ansamling av korrosion på batteri och kablar, koppla loss kablarna och rengör batteripolerna och kabel med en stålborste. Om korrosion är överdriven, blanda en kopp vatten med en matsked bakpulver och använda blandningen för att rengöra inlägg. Byt batterikablarna och försöker starta bilen igen.
3

Koppla loss tändkablarna och ta bort tändstift från Xterra s motor med en tändstiftsnyckel. Inspektera botten av tändstiften och observera om det finns en ansamling av svart kol. Rengör botten av tändstiftet med en stålborste. Om kolet bygga upp är överdriven, ersätta de gamla tändstiften med nya. Montera tändstiften och dra åt dem med en tändstiftsnyckel. Återanslut tändkablarna och försöker starta Xterra.
4

Öppna huven och leta reda på bränslefiltret. Ta bort och byt filtret om det ser pluggad. För för motorn att starta, det kräver en korrekt blandning av bränsle, luft och en gnista från tändstiftet. Om dessa villkor inte existerar, kommer motorn inte att starta. När bränslefiltret har ersatts, sätt in nyckeln i tändningslåset och vrid den för att starta SUV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67626.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.