Felsökning av ett litet block på en Chevy

Chevrolet 434 kubiktum små block motor är en populär motor som används i dragracing. Dessa motorer är mindre än de 565 kubiktum big block motorer. På grund av sin mindre storlek, använder det lilla blocket ofta ett högt kompressionsförhållande för mer vridmoment vid låga varvtal. Detta emellertid också innebär att det finns fler tillförlitlighetsproblem med det lilla blocket. Om du har problem med din Chevy small block, men du vill felsöka några av de vanligaste problemen innan fastställande av någonting. Instruktioner
1

Starta motorn. Lyssna efter en konstant tickande ljud. Det kommer att vara rytmisk som motorn går. Detta tickande ljud orsakas av en dåligt vipparm. Du måste ha en professionell mekaniker justera vipparmen.
2

Lyssna pinga medan motorn är igång. Den pinga den lilla blocket kommer att vara märkbart annorlunda från alla andra ljud du hör kommer från motorn. En metallisk pinga innebär att oktantalet i bränslet du använder är för lågt och motorn detonera för tidigt. Detta är ett mycket vanligt problem med små block motorer, eftersom ägarna inte förstår eller inte vet att ett högoktanigt bränsle över 91 eller 94 ofta krävs. För att stoppa pinga, måste du byta till ett högre oktantal bränsle.
3

Kontrollera oljeläckage. Oljeläckor är lätta att detektera i det lilla blocket och är ett resultat av kompressionsförhållandet i vissa av blocken som har porterats. Oljeläckage av kolvringar tätningen i förbränningskammaren. Oljan brinner och skickas ut avgasröret. Om det finns tillräckligt med olja att brännas, kommer rök ur avgaserna bli blå. Vid denna punkt, måste du byta kolvringar.
4

Kontrollera om en läckande topplockspackning. En läckande topplockspackning kommer att presentera sig som antingen vitt "rök", vilket är faktiskt ånga, som kommer ut ur avgasröret, eller du kommer att märka vätskenivåer i kylaren reservoaren ständigt uttömda som ett resultat av normal körning. Du måste byta topplockspackning på denna punkt för att förhindra skador på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64460.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.