Hur identifiera Car Problem Air Conditioner

Att köra en bil, under de varma sommarmånaderna, utan en fungerande luftkonditionering kan vara en obehaglig upplevelse, minst sagt. Varm luft blåser genom luftkonditioneringen är vanligen orsakas av ett köldmedium läcka, något slags system blockering, smuts eller fukt uppbyggd. En bilmekaniker kan lätt fixa den trasiga luftkonditioneringen. Men för de människor äventyrliga nog att fixa det själva, det finns flera steg att korrekt diagnostisera problemet. Saker du behöver
Byglingstråd
Luftkonditionering tryckmätare
2 burkar köldmedium
Visa fler instruktioner
Kontrollera kompressorn
1

Start bilen och slå på luftkonditioneringen på. Öppna huven och leta reda på kompressorn, som ser ut som en pump med ventil stjälkar och två stora slangar som kommer av det.
2

Kontrollera att mitten av kompressorn stängs. Om det inte vänder, hoppa kompressorn genom att haka en bygel direkt till batteriet. Lokalisera kabelgenomföringsdelen till den elektriska kopplingen. Demontera kontaktdonet i mitten av kabeln. Haka bygel till kompressorn tråd och den positiva polen på bilbatteriet.
3

Byt reläet kompressorkoppling Om luftkonditioneringen börjar blåsa kalluft. Om bilen börjar att tjalla kan hela kompressorn behöver bytas. Om luftkonditioneringen blåser varm luft efter hoppa kompressorn, kan kylmediet behöva laddas.
Kontrollera köldmedium
4

Hitta en slang markerad som "high tryckledning "på kompressorn. Bifoga en luft mätare conditioner tryck till högt tryck linje. Se till att det några luckor genom att visuellt inspektera linjen och spårvidden.
5

Läs mätaren efter en minut. Om mätaren visar grönt, är köldmediet normalt. Om mätaren visar rött, är kylvätskenivån låg. Om mätaren läser högt, kontakta en mekaniker omedelbart att bedöma problemet. Ta bort mätaren från linjen.
6

Refill köldmediet, om nödvändigt, med två burkar av köldmedium. Fäst den ena kan till högt tryck linje genom att montera slangen från burken runt högtrycksledningen från kompressorn. Följ produktspecifika anvisningar på burken för att slutföra anslutningsprocessen.
7

Vrid luftkonditioneringen till "Hög" eller "Max." Släpp köldmediet i högtrycksledningen genom att skruva den anslutna ventilen på köldmedium kan. Vänd burken upp och ned. När isen börjar bildas, indikerar detta att kylmediet nästan helt överförs. Skaka burken och känna om det finns någon mer köldmedium kvar. När kan är tom, koppla loss slangen på burken och kassera båda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65337.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.