Hur man fixar en Check Engine Light

En kontrollera motorn ljus (CEL), även kallad en fel-indikatorn (MIL) är en varningssignal om att något i din motor, bränsle eller utsläpp systemet inte fungerar korrekt. Medan de flesta Check Engine tänds inte peka till ödesdigra problem som skulle orsaka bilen att bryta ner, en del gör. Kontrollera motorns lamporna är oftast ett tecken på en utsläppsrelaterad problem. Kontrollera motor lampor kan orsaka din bil att prestera ineffektivt och misslyckas en avgasprovet. Saker du behöver
OBD-II Code Scanner
Visa fler instruktioner
1

skärpa din tanklock (tre klick) och fortsätt att köra din bil. En av de vanligaste orsakerna till en check engine ljus är en lös tanklocket. En lös tanklocket kan utlösa flera utsläpp relaterade koder till bilens diagnossystem. Om kontrollera motorn ljuset inte stängs av efter 15 till 20 minuter av körning, börjar diagnostisera problemet.
2

Förvandla din tändning till "On" eller "Acc" läge, utan att motorn dras runt . Anslut OBD-II skanner till den diagnostiska porten i bilen. Den diagnostiska porten är vanligtvis under rattstången inom huven release. Addera 3

Följ de specifika scanner riktningar för att hämta de diagnostiska koderna. Detta utförs vanligtvis genom att trycka på "Scan"-knappen på enheten. Vänta några sekunder för skannern att lista koderna. Skannern displayen kommer att lista antalet diagnostiska koder. Det är vanligt för flera koder att visa. Skriv ner en av dem. Diagnostiska koder är vanligtvis presenteras i fem siffror, exempelvis "P0141."
4

Använd handboken som medföljer din kod scanner för att fastställa innebörden av varje kod. För en mer grundlig notering, besök webbplatsen OBD-codes.com. Denna webbplats ger dig en komplett lista över OBD-II-koder, samt möjliga orsaker. Vissa kod betydelser kommer att vara mycket direkt och tydligt, till exempel "O2 sensor fel" eller "Katalysator." Andra kommer att vara brett i deras möjliga orsaker.
5

Bestäm om du kan lösa problemet på egen hand. Några enkla problem, såsom en motor misständningar på cylinder 1, kommer att leda till enklare problem såsom en defekt tändstift eller tråd. Dessa problem kan oftast lösas hemma av lutande mekaniskt.
6

Ta bilen till en serviceverkstad om problemet inte kan lösas på hemmaplan. Genom att diagnostisera problemet på egen hand, kan du spara en mekaniker diagnostisk avgift (vanligtvis $ 75 eller 100 $).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64164.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.