Min Alfa Romeo startar inte medan i parken

Om du upptäcker att din Alfa Romeo motor startar inte medan i parken eller stängs av när den börjar eller stationär, följ dessa diagnostiska åtgärder. Dessa åtgärder är till Alfa Romeo 147. Om du har en annan modell, kolla med din mekaniker eller hänvisa till online diskussionsforum för förfaranden reparation felsökning specifika för din modell. Alfa Romeo 147 "Selespeed systemet" innebär en mekanisk transmission där en monodisk koppling och synkroniserade växlar flyttas med hydraulisk servostyrning. En elektronisk styrenhet hanterar växellådan aktivitet. Ta dessa steg för att korrigera din start problem. Instruktioner
1

Kontrollera oljenivån. Om nivån är under den högsta, råga. Om det är över, ta med den ner till max-markeringen. Om oljenivån är bra, gå till nästa steg. Om nivån är lägre än den maximala, genomföra en olja läcker kontroll, gör en visuell inspektion av rör, elektrisk pump, tank, hydraulaggregat, engagemang ställdon och kopplingen stoppstift. Om det finns några läckor i dessa delar, reparera eller byta ut delarna, fyll på igen och starta om oljeläckage kolla. Om det inte finns några läckor, se om oljenivån i den första fyll är över eller under 200 cm ^. Om över 200 cc, byt den hydrauliska enheten, om nedan, göra en visuell inspektion, i synnerhet kopplingen stoppstiftet. Om allt är bra, fortsätt till nästa steg.
2

Kontrollera oljetrycket. Den elektriska pumpen ska vara avstängd när du gör detta. Leta efter ett tryck av 40 till 55 bar vid omgivningstemperatur (15-20 ° C). Om OK, gå till nästa steg. Om trycket är lägre än 40 bar, gör en elektrisk pump funktionskontroll. För detta använder Alfa Romeo Examiner diagnostiskt verktyg för att kontrollera spänningen på batteriet. Spänning bör vara högre än 11V, annars kontrollera batteriet. Använd även examinator att se om pumpen reläutgång är ON eller OFF. Om pumpen reläutgång är PÅ vid omgivningstemperatur med spänning över 11V och elektrisk pump aktivering varar 4 till 14 sekunder, då den elektriska pumpen är i drift. Gå till nästa steg om pumpen passerar detta test. Addera 3

Kontrollera om elektronisk styrenhet (ECU) fel. I synnerhet, titta efter en koppling sensor fel, koppling magnetventil strömfel, lastrelä fel, udda eller jämna växlar engagemang fel. Om ingen, gå till steg 5. Om det finns fel, gå till steg 4.
4

korrigera felen beroende på vilken typ av fel. Till exempel för en koppling magnetventil nuvarande fel, kontrollera ledningar för felkopplingar. Reparera eller byt kablaget, eller om det är nödvändigt, ventilen. Gör en växelspak för att se om ventilen fungerar. För en koppling sensor fel, kontrollera ledningar först för att se om det är källan till problemet. Byt ut kopplingen potentiometer om nödvändigt och kontrollera dess funktion genom att göra en växling. För udda och jämna fel inkoppling av växel, kör en magnetventil aktiv diagnostik test. Om resultatet av testet är inte tillfredsställande, kontrollera ledningar. Återställa och ersätta ledningar om den är sönder. Om ledningarna är inte problematiskt, gör en annan magnetventil aktiv diagnostik. Om resultaten är fortfarande inte tillfredsställande, byt magnetventilen. Om korrigeras, avslutar diagnostik. Om problemet kvarstår går du till steg 5.
5

Kontrollera att kopplingen inte dra. Använd denna procedur för att berätta om kopplingen drar: kontrollera ventil kopplingsskivelement hastighet parameter när motorn körs på minimum och växeln är i viloläge. Om kopplingen hastighet behandlingen är över noll, det finns en koppling dra tillstånd. Du måste kanske upprepa ovanstående steg efter kalibrering kopplingsbackarna parametrar och gör en serie av starter genom att trycka på gaspedalen mer än halvvägs. Om du rätta till problemet och det finns ingen koppling dra, gå till steg 7. Om det drar, gå till steg 6. Vid en koppling dra
6

, se över kopplingen /svänghjulet kit och byt eventuella trasiga komponenter. Efter detta, kontrollera att problemet är borta. Om så är fallet, avslutar diagnostiska. Om inte, gå till nästa steg.
7

Kontrollera att det inte finns några problem i andra system installerade på bilen. Om ingen, gå till nästa steg. Om så är fallet, se vad granskaren diagnostik indikerar om hur att rätta till problemet.
8 p Om problemet (s) kvarstår, kontakta teknisk assistans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66635.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.