Vilka är orsakerna till en broms Bära Innan de andra tre?

Bromssystemet på ett fordon består av ett komplext system av hydraulik, mekanik och friktion. Ibland kan ett problem uppstå och orsaka ojämn broms slitage när en uppsättning bromsbelägg slits ut snabbare än resten. Detta problem kan uppstå av flera möjliga orsaker. Caliper Underlåtenhet

Ojämn bromsbeläggens slitage uppstår oftast som ett resultat av bromsok misslyckande. De bromsok innehåller en kolv som pressar på bromsbeläggen att stoppa fordonet. När föraren släpper bromspedalen, drar en tätning inuti bromsok kolven bort från dynan. Tillverkad av gummi, kan denna tätning förlorar så småningom sin förmåga att dra sig tillbaka. Detta tillstånd orsakar i sin tur kuddar att sätta konstant tryck mot en av broms rotorer och orsaka att bromsbelägg bära betydligt snabbare än de andra.
Brake Hose

Brake slangbrott sker när metallen bromsledningen utsätts för skada genom stöt eller gummi broms slang kollapsar på grund av ålder. Detta problem kan skapa tryck i hydraulsystemet som kan tvinga kolvsok utåt, dra bromsbelägg längs rotorn och orsakar att pad att bära i en snabbare takt.
Bromsbelägg

Tillverkarna producerar bromsbelägg i stora mängder, testa dem regelbundet för korrekt funktion innan du släpper dem. Även med kontroll, kan vissa defekta kuddar gör det möjligt att lagra hyllor, defekta kuddar kan bära snabbt
glidstiften

glidstiften är metallstift som gör. bromsoket att glida fram och tillbaka med hjulen. När dessa stift blir korroderade, bromsok kan inte längre slide. Som ett resultat, blir tjockleken fastnat i ett läge, om den fastnar i rätt position, kan det orsaka dynorna att bära snabbare på den sidan. Vanligtvis kommer en stålborste och lite fett att ta hand om korrosion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65768.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.