'98 Dodge Dakota Check Engine Error P0340

felkod "P0340" i 1998 Dodge Dakota indikerar att det finns ingen signal som förmedlas från kamaxeln lägesgivare till fordonets dator. Detta är en kod som inte kan ignoreras och i vissa fall, hindrar motorn från att gå. Den '98 Dakota har utformats med antingen en 2,5-liters fyrcylindrig motor, 3,9-liters sexcylindrig motor, 5,2-liters åtta-cylindrig motor och en 5,9-liters åtta-cylindrig motor - alla utanför som har en kamaxellägets sensor. Plats

kamaxellägets Sensorn är placerad på distributören för alla motorer som är konstruerade för 1998 Dodge Dakota. Åtkomst till sensorn måste ta bort fördelarlocket och distributören rotor. Den kamaxelgivaren pigtail kommer genom framsidan av distributören och ansluts till motorns kabelstam ovanför insugningsröret.
Troliga orsaker
p Det finns några skäl för diagnostisk kod P0340 vara inloggad. Om sensorn är defekt, är det svarar inte på referenssignalen sänds från fordonets dator. Det är också troligt att det kan bli skador i ledningar för cam sensor. I vissa fall är fordonets dator eller distributören fel och måste bytas ut.
Ledningar och Sensor Inspektion

Dra kammen pigtail lägesgivare från motorns kabelstam och inspektera kontakter för eventuella korrosion eller skador. Om kontakten är i gott skick, kontrollera motståndet hos sensorn. Om det är mindre än fem ohm motstånd i marken kretsen (svart och ljusblå tråd), så finns det en kort i marken kretsen av sensorn. Med tändningen på, testa att säkerställa att sensorn får ström. Anslut en voltmeter till lila och vit kabel. Om det finns fler än fyra ohm, det finns en kortslutning i matningskabel som måste fastställas.
Distributör Inspektion

Eftersom sensorn är en del av tändningsfördelaren , är det nödvändigt att inspektera distributören samt. Kammen sensorn känner positionen av kamaxeln genom användning av en puls ring fäst till distributören. Ta kammen lägesgivare och inspektera puls ringen för eventuella skador. Om pulsen ringen är skadad, måste distributören bytas ut. Addera Lösa Error Code "P0340"
p Om alla kablar har checkat ut bra och pulsen ring inom distributören är i god form, är det troligt att kamposition sensorn själv är defekt och bör bytas ut och felkoden raderas. Om byte av kamaxel sensorn inte löser problemet, ligger frågan inom fordonets dator, som antingen måste flashat med ny programvara från en återförsäljare eller delar butik, eller ersätts.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68553.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.