Volvo 940 Felsökning

Släppt av Volvo 1991, förblev 940 i produktion fram till 1998, och den bakhjulsdrivna bilen kom i en fyrdörrars "Saloon" version och en femdörrars "Estate" version som är vanligast känd som en kombi. Om din Volvo 940 inte fungerar korrekt eller fungerar som det ska, det finns ett antal saker du kan göra hemma för att felsöka bilen innan du tar den till en mekaniker. Saker du behöver
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Sätt nyckeln till din Volvo 940 i tändningslåset och försöker starta bilen. Om bilen inte startar, ta ur nyckeln ur tändningen och dra motorn spaken Huvlås att få tillgång till motorrummet.
2

Lyft huven på din Volvo 940 och använda stativet att säkra det på plats. Börja din felsökning genom att kontrollera alla motorns vätskor på din Volvo 940. Dra oljestickan och kontrollera nivån på oljan i motorn. Så länge oljenivån är mellan "lägga mer" linjen och "full" linje, det finns tillräcklig mängd olja i motorn. Om du låter motorn oljenivå droppe för lågt, riskerar du att erövra en del av eller hela motorn vilket skulle resultera i en större reparation. Öppna reservoaren motorns kylvätska och bekräfta det finns tillräckligt med kylvätska i bilen. Dra upp mätstickan för transmissionsolja och utföra samma kontroll.
3

Lokalisera batteriet och observera batteriets skick kablarna och anslutningen till batteriet. Om det finns någon korrosion på dessa anslutningar, använd en stålborste för att rengöra rost borta. Denna korrosion kan förhindra att en god anslutning mellan batteriet och kablarna. Följ kablarna tillbaka till startmotorn och solenoiden, och utför samma inspektion och rengöring vid behov.
4

Ta bort tändstiftet kablar och tändstift från Volvo 940 motorn om motorn var att stänga men inte starta . Om du tillräcklig laddning och startmotorn fungerar, då tändstift i din Volvo 940 sannolikt behöver bytas. Montera nya tändstift i motorn och försöker starta den igen.
5

Ta bilen för en provkörning och observera känslan av bilen när du använder bromsarna. Om du märker en pulserande feeing med bilen, kan detta tyda på att broms rotorer inte bär jämnt. Detta kräver en mekaniker att reparera eller byta ut broms rotorer så att de fungerar korrekt. Om inte, kan det ta längre tid för Volvo 940 för att sakta ner eller komma till ett stopp.
6

Tryck på gaspedalen och observera hur Volvo 940 utför. Om du märker en viss tvekan innan bilen börjar accelerera kan du behöva byta ut luften eller bränslefiltret i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67593.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.