Hur du vet om din starter eller generator går dåligt

Din generator håller alla elektriska processer i bilen körs. Det gör detta genom att omvandla mekanisk energi från vevaxeln till elektrisk energi som lagras i bilens batteri. Radion, ljus, tändsystem, batteri och andra elektriska processer kan fluktuera i tillförlitlighet innan generatorn faktiskt misslyckas. Det är viktigt att känna till lämpliga skyltar så att du kan diagnostisera en sviktande starter (eller generator) innan det faktiskt går ut på en obekväm tid. Saker du behöver
DC voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriets utspänningen med en DC-voltmeter. Om den mäter under 13 volt konsekvent, eller tycks vara avtagande i strömavbrott, kan det betyda en dålig generator. Den andra möjligheten är att batteriet skulle kunna misslyckas. Ta ut batteriet till en mekaniker eller bilfirma där den köptes för att få den testad.
2

Notera tillförlitligheten i dina elektriska tillbehör. Om radion innerbelysning eller andra elektriska tillbehör verkar fungera inkonsekvent, kan det vara ett tecken på minskad batteri eleffekt, vilket i sin tur är ett resultat av en misslyckad generator. Om ignoreras, kommer detta att leda gradvis till en avstängning av alla elektriska processer.
3

Kontrollera instrumentbrädan indikator eller tjänsten ljus. Det är beläget i en något annorlunda plats i varje bil, men det är på instrumentpanelen tillsammans med alla de andra varningslampor. Kontrollera bilens instruktionsbok för att lokalisera detta ljus. Om det inte är tänkt att vara på och det är upplyst, inte ignorera det. Ett blinkande ljus betyder varierande mängder batteri valuta och att batteriet, generatorn eller LED ljus behöver omedelbar uppmärksamhet från en mekaniker.
4

Lyssna efter udda ljud. En skrällande eller skramlande ljud kan tyda på en lös generator rem eller någon annan trasig del. Ett klickande ljud när du lägger din nyckel i tändningslåset och försöker starta bilen indikerar att din generator är död och behöver bytas ut. Varningen ljud som du kommer att höra innan du klickar är en "surra, surra" buller, följt av en trög start motor. Lyssna noga på alla ljud, särskilt om ytterligare tecken på en dålig generator är närvarande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64888.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.