Hur man kan minska Burning Motorolja

Dussintals problem kan orsaka brinnande motorolja. Först måste du bestämma om din olja är faktiskt bränns eller om det helt enkelt används vid en högre än normal hastighet eller läcker. Symtom på brinnande olja inkluderar avgasrök, ökad vevhustryck, reducerat motor tryck (på grund av slitna ventiltätningar eller kolvringar, till exempel) och ökad oljeförbrukning. Trots de många problem som kan orsaka sveda och överkonsumtion, kan du kontrollera om några vanliga syndarna innan du slår till en mekaniker. Saker du behöver
packningar ventilkåpan och O-ringar
Skruvmejsel
Momentnyckel (tillval) katalog Oil
Oljefilter
Olja tillsatser
Motor-rengöringsspray

Visa fler instruktioner
1

Inspektera dina ventilkåpor. Långsamma, icke-trycksatta läckor kan utvecklas här om ventilen täcker är löst eller tätningarna är dåliga. Kontrollera skruvarna och dra åt dem om de är lösa. Se till att inte för hårt och spricker eller böja ventilen täcker. Med hjälp av en momentnyckel hjälper till att undvika över-åtdragning.
2

Ta bort ventilen täcker om du bestämmer lösa täcker är inte problemet. Kontrollera packningen och O-ringar. Om de är spruckna eller försämrats, byt ut dem. Försiktigt pop packning eller O-ring ut med en skruvmejsel, rengör spåren av skräp och infoga nya packningar.
3

Kontrollera din oljefilter. Det kan vara gamla och inte gör sitt jobb längre, vilket resulterar i oljan täpper till filtret och eventuellt kastas runt (nedsmutsning både insidan och utsidan av motorn och läcker). Oljan kan också kringgå filtret - nyare motorer har bypass-system för att se till att en del olja, även om det är smutsigt, blir tillbaka till motorn - och ange din motor så smutsig olja, bränna snabbare än ren olja. Se också till att du inte har två oljefilter packningar (en gammal man kanske inte har tagits bort). Att ha två packningar resulterar i en dålig tätning och ett läckage eller dålig press. Byt filtret, och se till att du ändrar det med varje oljebyte.
4

byta olja. Denna enkla steg i sig kan minska oljeeldade problem. Om du inte har ändrat din olja i en lång tid, är den smutsiga oljan i din motor att bränna snabbare än ren olja på grund av de fasta ämnena i suspension i olja. Mer friktion skapas på motordelar och bränna oljan. Öka din oljekvalitet och /eller använda en olja-bränning-reduktion tillsats
5

. Om du har använt 10W-30 olja, ersätta det med 10W-40 eller en singel-grade olja. Försök att använda en 40-vikt olja på sommaren och 20 - eller 30-vikt olja på vintern. Det råder viss oenighet bland experter om att använda tillsatser. Biltillverkarna varken rekommendera eller uttryckligen förbjuder användning av tillsatser som hävdar att minska motorslitage eller på annat sätt förbättra prestanda. Äldre bilar kan dra större nytta av tillsatser. Alla dessa metoder ökar i grunden oljans viskositet, skenbart skapa en tjockare smörjmedel att bättre skydda motordelar. Tillsatser kommer vanligtvis inte orsaka någon skada, men vissa människor ifrågasätter deras effektivitet och kostnad.
6

Ta bilen till en professionell mekaniker om at-home, gör-det-själv åtgärderna inte hjälper . Om du inte är en mekaniker, och din motor lider ventil problem, kolv eller kolvring skador, PCV bekymmer ventil eller andra interna motor-wear frågor, behöver du en professionell åsikt och reparationer.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65733.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.