Felsökning av en Chrysler Sebring Luftkonditionering Läckande

Chrysler Sebring luftkonditioneringssystem består av kondensorn, hög-och låg-side slangar, kompressor, ackumulator och förångaren. Någon av dessa poster har potential att läcka. Om Freon undgått på grund av en läcka, behöver systemet laddas för att lokalisera läckan. Freon är färglös och luktlös så det enda sättet att hitta en läcka är att använda en Freon detektor eller installera ett färgämne och leta efter läckan med ett ultraviolett ljus. Saker du behöver
Freon detektor
AC-system färgämne
R134 köldmedium laddning kit
Visa fler instruktioner
1

Anslut flaskan systemet färgämnet till lågt side Schrader ventil. Anslut R134 flaskan köldmedium och slang till den andra sidan av systemet färgämnet flaskan. Öppna ventilen på Freon kan och låta Freon och färgämnet att komma in i systemet.
2

Probe hela systemet med Freon detektorn. Ju närmare detektorn får Freon desto starkare det klick eller visslingar beroende på märke av detektorn. Start vid kondensorn i framför kylaren. Flytta detektorn långsamt, med tanke på att freon är tyngre än luft och kommer att sjunka. Kontrollera kondensorns kärnorna och gå vidare till Freon linjer som lämnar kondensorn. Kontrollera alla anslutningar ordentligt. Flytta den till kompressorn och kolla grenröret där linjerna exit och runt kopplingen remskiva. Följ linjerna mot brandväggen till ackumulatorn.
3

Kontrollera förångaren genom att placera sonden Freon detektorn framför kondens slangen fastnar genom brandväggen på passagerarsidan. Det kommer att vara låg i området av golvbrädan.
4

Kontrollera om en läcka med ultraviolett ljus om ingen läcka har upptäckts hittills. Det kan ta en timme eller två för färgämnet att sippra ut tillräckligt för att ses. Under ljuset, kommer färgen att visas ljust gulgröna. Om det är svårt att hitta läckan, starta motorn och slå på luftkonditioneringen i 15 minuter och sedan stänga bilen ner och titta igen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67504.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.