Felsökning av en 1994 Infiniti J30

The Infinity J30 introducerades år 1992 och var i produktion fram till 1997. Infinity varumärke är high-end sortiment av bilar som tillverkas av Nissan Motor Company i Japan. J30 är en bakhjulsdriven fyra-dörrars sedan som har en 3,0-liters, 6-cylindrig motor. Om din Infinity J30 inte fungerar som du förväntar dig, finns det några saker du kan göra för att felsöka det hemma innan du tar den till en mekaniker. Saker du behöver
Stålborste
bakpulver
Visa fler instruktioner
1

Sätt i nyckeln för 1994 Infinity J30 i tändningslåset och vrid nyckeln till starta motorn. En del av felsökning Infinity J30 lyssnar efter ovanliga ljud när du vrider om nyckeln. Om du hör ett klickande ljud som kommer från botten av motorrummet, kan det vara en indikation på att startmotorn inte fungerar och behöver bytas.
2

Vrid nyckeln, och om motorn omsätter långsamt eller knappt alls, sluta försöka starta motorn, dra frisläppandet motorhuven och öppna huven till motorrummet. Inspektera där batterikablarna är anslutna till batteriet. Om det inte finns korrosion på anslutningen, använd en stålborste för att ta bort rost. Om korrosion är mycket dålig, blanda en kopp vatten och en matsked bakpulver. Häll lite av blandningen på anslutningen för att lossa korrosion och använda stålborste för att rengöra den.
3

Ta Infinity J30 för en provkörning. Tryck på gaspedalen och se hur den reagerar. Om du märker en tvekan när du använder gaspedalen, kan det vara en indikation på att bränslefiltret är ansluten. Ta bort och byt bränslefiltret och ta J30 för annan provkörning. Om samma problem existerar, kan bränsleinsprutarna vara igensatt och behöver service. Det finns gas tillsatser som kan lösa problemet. Om problemet kvarstår, kommer spridarna behöver rengöras med en mekaniker.
4

Drive Infinity J30 till en tom parkeringsplats. Accelerera, tryck sedan på bromsarna ordentligt. Om du märker en pulserande känsla i bromspedalen eller i rörelse av bilen, kan det vara en indikation på broms rotorer inte bär jämnt. Detta bör ses så snart som möjligt, eftersom det kommer att påverka bromsarna förmåga att stoppa bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67594.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.