Chevy Truck Vindrutetorkare Felsökning

orsaken till de flesta problem Vindrutetorkare ofta kan vara svårt att avgöra, särskilt eftersom hela vindrutetorkarsystem sitter under instrumentbrädan. Tack och lov, kan orsakerna till de flesta torkarblad problem att åtminstone inskränkas till ett fåtal, beroende på vad torkarna gör, eller inte gör. Eftersom Chevrolet har tillverkat lastbilar sedan början av 1900-talet, är inte alla Chevy lastbilar konstruerade på samma sätt. Det är nödvändigt att åtminstone ha en kopia av en Chevrolet verkstadshandbok eller ett schema över torkarsystemet att hitta de relevanta delarna. Blöta Vindrutan innan du testar

Många problem Vindrutetorkare kan ofta spåras till en torr vindruta. Eftersom mer friktion skapas mellan vindrutan och torkarna när vindrutan är torr, kommer torkarna fungerar sannolikt långsammare på torrt glas, och kan faktiskt prat eller misslyckas med att resa en komplett båge. Det är nödvändigt att först spraya vatten på vindrutan innan torkarna provas.
Torkare aldrig maskinen
p Om torkarna inte svarar alls, kontrollera först att att truckens batteri laddas med en voltmeter. Om batteriet har en laddning, är problemet troligen en trasig säkring. Säkringsdosan sitter vanligen mot brandväggen på insidan av lastbilen, strax ovanför bromspedalen. Vissa Chevy säkringsdosor är märkta, så lokalisera säkringen för vindrutetorkarna är lätt. Om rutan inte är märkt, se bruksanvisningen för placeringen av säkringen. En felaktig torkare manöverkontakt kan också hindra torkarna från drift, även om strömbrytaren fortfarande aktiverar blinkers. Slutligen kan torkarmotorn bakom instrumentbrädan vara fel. Tyvärr måste både torkare manöverkontakt och motorn bytas, eftersom de inte kan repareras.
Torkarna inte "Park"

när torkarna är "parkerat", de är i sin position av icke-drift vid basen av vindrutan. Vindrutetorkare som inte parkera stannar i den position de befinner sig i så snart torkarstyrning är avstängd, vanligen i mitten av vindrutan. Om torkarna inte parkera, skall parkeringsbromsen hävarmsomkopplaren bakom instrumentbrädan kontrolleras för korrekt justering. Om ingen justering är nödvändig, är problemet troligen en defekt torkare manöverkontakt.
Torkarna rör långsamt
p Om torkarna arbetar långsamt, först använda en voltmeter att göra Kontrollera att batteriet är fulladdat. Om batteriet är fulladdat, kontrollera om några bindande svänger, bindningar eller vevar under instrumentbrädan. Den torkar motor styr två metall armar. Var och en av dessa armar ansluta till flera andra vapen, som slutligen fäster till basen av vindrutetorkarna. Varje ingrepp med dessa vapen kan orsaka vindrutetorkarna att röra sig långsamt. Om ingen bindning existerar, torkarmotorn troligen är defekt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64264.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.