Hur man testar för elektrolys på båtar

När en båt sitter i vattnet de yttre metalldelarna interagerar med varandra för att skapa en ström som liknar ett mycket svagt batteri. Dessa strömmar flödar från en metalldel till en annan, den nuvarande styrkan beror på vilka typer av metaller interagera, tillsammans med mineralinnehållet i själva vattnet. Båt metaller består av stål, koppar, zink och mässing metall. Offeranoder av zink strategiskt placerad på båten bidra till att skingra elektrolys att hålla metallkorrosion i schack. Om anoderna har placerats och underhålls på rätt sätt, hindrar de metallkorrosion. Kontroll elektrolys av din båt kan förhindra allvarlig korrosion. Saker du behöver
Downrigger tråd
Vägt tråd (om tillämpligt) katalog Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Multimeter
Penna och papper
Visa fler instruktioner

1

Moor din båt på en docka som har liten båt aktivitet eller trafik runt den. Detta kommer att isolera ditt hantverk från elektriska störningar i miljön.
2

Placera en downrigger tråd i vattnet bredvid sidan skrovet på din båt. Vattendjupet bör vara omkring fem eller sex meter. Tråden bör ha en vinyl-täckt vikt med en snäpp-kontakten på slutet av den. Du kommer inte att behöva en bergvärmepump för ett stödben tråd. Om du inte har en sådan tråd, ingen tunn stål flätad tråd och knyt en tyngd i änden av det. Addera 3

Anslut ena änden av kabeln till en bindning bergvärme på din båt, som en järnväg eller motor-bulten. Du kan använda en hylsnyckel för att ta bort en bult på motorn och placera kabeln där. Stäng av alla elektriska apparater på båten. Börja med brytarna mästare batteri, om du har dem.
4

Slå av tändningslåset och dubbelkolla någon komponent eller anordning som körs direkt från batteriet. Vänd alla elektriska växlar till "Off". Haka varje land matarledning makt.
5

Ställ en multimeter spårvidd till den låga volt inställning, en som kommer att mäta en skala från noll till en volt. Anslut minuskabeln på multimeter till den negativa sidan av batteriet, eller till en bergvärmepump på motorn.
6

Placera den positiva ledningen på multimetern på din downrigger wire armen eller i närheten spolen eller på pluskabeln för enkel tråd. Avläsningen på mätaren bör ange 0.7 eller 0.8 volt.
7

Skriv ner din första läsning. Nu slår på din herre batteri switch och ta en annan läsning. Skriv ner det. Din herre Batteribrytaren behandlingen bör inte avvika från den initiala behandlingen av mer än 0,05 volt. om det gör det, ligger ett problem med befälhavaren batteriströmbrytaren ledningar. Slå på din länspump och utseende för en spänning förändring av högst 0,05 volt förändring från din första läsning. En större förändring kommer att indikera ett problem med länspump genom skrovet.
8

Starta motorn och systematiskt slå på varje anordning och komponent och notera de individuella avläsningar. Varje apparat eller komponent som ger en avläsning som är större än 0,05 volt från din ursprungliga avläsningen indikerar ett problem med den specifika komponenten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67819.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.