A 1990 Honda Accord som inte startar

Enligt Edmunds, var Honda Accord den mest sålda bilen i Amerika år 1990, då det fick en fullständig omgestaltning. Honda gjorde bilen större och lagt till en mer kraftfull motor än tidigare inkarnationer av Accord. Genom 1990 års modell var den första med bränsle-insprutning, tidigare modeller används förgasare. Om din 1990 Honda Accord inte startar, kan det bränsleinjektorsystem vara ansvarig. Felsökning ett start problem på en 1990 Accord innebär en process för eliminering. Instruktioner
1 p Om bilen har start problem intermittent, kontrollera din sändning. Enligt Repair Pal, erinrade Honda 1990 Accord eftersom dess överföring skulle flytta på sin plats medan bilen var i rörelse. Detta kan leda till motorskador. Om bilen börjar en del av tiden, kan du prova att byta växel och testa hur bilen körs.
2

Vrid nyckeln i tändningslåset och notera om "check engine" lampan tänds. Om den inte gör det, är bilens dator får ingen ström. Det kan vara en trasig säkring eller en indikation på att själva datorn går dåligt. Addera 3

Testa batteriet genom att vrida på strålkastarna. Om ingen av de elektriska systemen svarar, kan batteriet vara dött. Äldre bilar som 1990 Accord är mer benägna att tömma batteriet eftersom batteriet själv kan vara gammal och kan inte ladda längre. Ta ut batteriet till en automatisk leverans butik. De flesta kommer att testa det gratis och låter dig veta om du behöver en ny.
4

Lyssna efter ett surrande ljud när du vrider på nyckeln. Om du kan höra ett konstant klickande eller surrande som nyckeln vrids, kan din Accord starter är utslitna och behöver bytas ut.
5

Undersök avgaserna efter tecken på svart rök. Avgaserna kan färgas svart och du kommer att få en stark lukt från avgasröret. Om du ser tecken på detta, betyder det för mycket bränsle brinner i motorn - vilket betyder att det kan finnas ett problem med spridarna. Den 1990 Accord var första årsmodellen för att presentera bränsle-insprutning, och spridarna kan behöva bytas ut. Blå rök skulle innebära att motorn brinner olja och bilen kommer att behöva vidtas för att en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65138.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.