Kontrollera Diagnos Engine Light

En "check engine" varningslampan är inte nödvändigtvis ett tecken på att något allvarligt eller farligt går fel med ditt fordon. Bilar och lastbilar innehåller idag kraftfulla datorer som styr och övervakar ett brett spektrum av frågor motorns prestanda, inklusive bränsleeffektivitet och avgasutsläpp. En check engine ljus låter dig helt enkelt vet att någon faktor hindrar motorn från att ge maximal prestanda och diagnostisera och lösa problemet kan vara förvånansvärt lätt. Betydelse

A "check engine" varning kan vara allvarligt, men det finns ingen anledning till panik. Om din bil är fortfarande hanterar normalt och du inte märker andra tecken på problem, bör du vara bra att hålla körning och undersöka frågan någon gång snart. Om kontrollera motorn ljuset åtföljs av andra varningslampor, dock, eller om den blinkar eller lyser rött snarare än gul eller orange, bör du sänka hastigheten och få till en mekaniker så snabbt som möjligt.
enkla Korrigeringar

En vanlig orsak till en check engine lampan lyser helt enkelt glömmer att byta tanklocket efter ett fill-up, eller inte dra den helt. Om din bil verkar bra bortsett från varningslampa, kolla din tanklock som ett enkelt första steg.

Ibland använder ett annat märke eller typ av bensin kan påverka motorns prestanda nog för att registrera sig som ett problem. Om du misstänker att detta kan vara en faktor, prova att byta tillbaka till ett bränsle som fungerade för dig tillförlitligt i det förflutna.
Felkoder

1996 federal Lagen kräver att alla fordon att använda ett standardiserat diagnossystem för vanliga motorer frågor som övervakas av en on-board diagnostik (OBD). OBD-II-standarden, eftersom denna uppdatering är känt, innebär att vem som helst kan använda samma utrustning för att läsa en standardiserad uppsättning av felkoder som är ansvariga för att utlösa en varning kontrollera motorn, oavsett vad märke och modell av din bil. Du bör kunna ta bilen till någon mekaniker för den här tjänsten, och vissa auto leverans butiker kan även läsa felkoder som en artighet tjänst eller för en nominell avgift. Addera Rensa Koder

Efter identifiering av felkoder, kan en mekaniker ofta "rensa ut" varningen kontrollera motorn från bilen (även om en Biltema anställde inte kan). Detta kommer inte att fungera om den underliggande frågan är allvarlig eller pågående, som med ett petiga OBD-systemet invändningar mot dina körvanor eller valet av bränsle. Om problemet är något mindre och tillfälliga som ni har tagit upp, men du bör vara redo att rulla.
Adressering mer allvarliga frågor
p Om kontrollera motorn ljuset stannar på eller upprepade gånger tänds, bör du rådfråga en betrodd mekaniker bekant med din bil. Din mekaniker kan bara ta bort koden och ge dig råd om att undvika (eller titta ut för) ytterligare frågor, eller han kan rekommendera en specifik reparation eller tune-up. Hursomhelst bör du ha ett expertutlåtande för att diagnostisera och lösa problemet, eller i allra värsta, försäkra dig om att det är en långsiktig dator fråga som inte är hotfull och bör inte oroa dig.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64195.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.