Har Road Vatten påverka en bilens förmåga till Start

El och vatten är som eld och is:? Eviga nemesis som måste hitta något sätt att samexistera i samma värld. Problemet här är att medan isen sällan möter eld, bilar inte ofta gå en månad utan att köra in vatten i en eller annan form - så en bil som inte fungerar i regnet slutar offra minst hälften av dess mångsidighet . Vatten i
System

Motorer är inte gjorda för att köras under vatten, så om du får en motor tillräckligt våt, är något skyldig att gå fel. Lågt hängande sensorer och selar sensor - särskilt vevaxelläget, syre, kylvätsketemperatur och knackningssensorerna - är de mest sårbara, men allt som blir blöt är misstänkt. Problemet är troligen inte själva sensorn så mycket som det är kontakten där den ansluts till kabelnätet och något vatten i det kommer kortsluta sensorns utsignal och orsaka en tillfällig givarfel
Vatten i Distributören

Regn och distributörer har aldrig blivit tillsammans. Regn i sig är bara ett symptom i det här fallet, det primära problemet är kondens bygga upp inuti fördelarlocket. Eftersom komponenterna i en distributör sval, samla de små droppar av vatten som kan samla distributören eller fungera som en kanal för att sprida den gnista. Lösningen är att köpa ett nytt lock för att eliminera risken för sprickor tillåter fukt i och försegla locket till distributören kroppen med RTV silikon.
Svag Tändsystem

Kondens i fördelaren kan vara ett problem i sig, men det kan lika gärna vara en försvårande omständighet att en redan svag tändsystem. Kontrollera motorns jordningsband att säkerställa spolen har ett tillräckligt skäl, så har spolen kontrolleras för att säkerställa att det är att sätta ut rätt spänning. Kontrollera tändmodulen för korrekt spänning signal och motstånd, och se till att alla dina kabelstamsanslutningar sitter ordentligt och vattentät.
Andra möjligheter

Vissa bilar är mer mottagliga för vattenrelaterade problem än andra. Till exempel, många fordon drar kall luft från utsidan av fordonet via en kanal i toppen av hjulet brunnar. En lysande idé, förutom att vattnet från hjulet kan slänga upp genom att ventilen och dra luftfiltret. När det händer, går motorn ur luften och dör. Extremt våt eller fuktig luft också kan spela spratt på din massa luftflöde sensor, som använder en varm tråd kyls av inkommande luftflöde för att bestämma luftmängden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68562.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.