Hur diagnostiserar jag problem med min SUV?

Stadsjeepar är komplexa fordon, fyllda med en invecklad uppsättning komponenter som samverkar med varandra på ett komplicerat system. Räkna ut det som är trasigt när SUV missköter kan verka som att söka efter en nål i en höstack. Men genom att noggrant undersöka din bil, kan du hitta ledtrådar som leder dig till problemet. Använd dina sinnen, som AutoZone nätet felsökningsguiden säger, att titta, lukta, höra och känna till problemet. Instruktioner
1

Titta på instrumentbrädan för att se om några varningslampor blinkar. SUV: s datasystem kan varna dig om motoroljan är låg, har ett problem känts i däcken eller om något annat antal felaktigheter har upptäckts i fordonet. Läs din instruktionsbok för att se vad problemet varningslampan avser.
2

Titta ljuset kontrollera motorn om den blinkar. Räkna antalet blinkningar mellan pauser. Hitta den här koden i en SUV reparationshandbok för att se vad motorn försöker berätta för dig. Du kan ansluta en liten dator i din motor att dra bort dessa felkoder också. Om du inte har en kod sensor eller reparationshandbok, sedan ta bilen till en av de många bildelar butiker som erbjuder gratis diagnoser av dina varningslampor och kontrollera motorn ljus.
3

Håll ett öga på dina mätare vid bilkörning. Motortemperatur och oljetryck kan berätta en hel del om ditt fordon, och modellen kan inkludera andra profiler också. Kontrollera att se till att dessa vistelse inom sina respektive gränser när du är på väg.
4

Kontrollera vätskorna på en sval motor. Motoroljan ska vara på rätt nivå på oljestickan, med en glänsande lyster och inget skräp eller slam. Andra viktiga vätskor att kolla inkluderar automatisk transmissionsolja (om tillämpligt) bromsvätska och kylarvätska nivå i både kylaren och reservtank. Titta under bilen för att se om det finns några läcker.
5

Lyssna på motorn körs med huven upp. Bilar kan göra några konstiga ljud, men du kan lyssna efter någon knacka, tjattrande eller knackar det är på sin plats. Se över motorn som det går, och se till att hålla kroppen fri från rörliga delar. Lukta på motorn för att se om några konstiga ångor är märkbara, vilket ibland kan indikera en läcka. Gå runt till avgasröret och lyssna för att se om utsläppen är i en stadig mönster, eller om någon hicka uppstår i takt.
6

Kör din SUV med radion avstängd, öppnar fönstret om nödvändig för att bättre höra bilen. Lyssna efter några konstiga clunking, puttrar eller dunkande. Var uppmärksam på den riktning som ljudet kommer från. Känn efter någon ovanlig rörelse i styrningen, accelererar eller bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66256.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.