Problem med broms Override

Brake override är en relativt ny teknik som används av flera biltillverkare som Toyota. Tekniken använder sensorer och elektronik för att aktivera bromsen om bilen accelererar plötsligt. De flesta av de problem som finns med broms åsidosätta systemet härrör från problem med elektroniken och sensorer. Sensor Problem

Brake override griper bromsarna när hastighetssensorn eller åsidosätta givare bestämmer att accelerationen av bilen är inte under kontroll. Detta problem blev förhärskande i Toyota fordon som accelererade oväntat även när föraren trycker på bromsen. När en av sensorerna misslyckas, kan broms åsidosätta systemet fungerar inte eller får bedriva under normala körförhållanden. Att misslyckas med att byta givaren broms åsidosätta eller hastighetsgivaren att korrigera detta problem broms override kan leda till en olycka.
Datorer Ej programmerad

Bilen Datorn styr sensorerna och övervakar gaspedalen och bromspedalen. När datorn bestämmer föraren trycker på bromsen och pedaler gas samtidigt ingriper bilens dator sensorerna och broms override tar kontrollen över fordonet. Om datorn i bilen inte är programmerad på rätt sätt, fungerar bromsen override inte, och plötslig acceleration kan uppstå oväntat utan broms åsidosätta engagerande. Ta bilen till generalagenten för att få datorn omprogrammeras för att rätta till detta problem broms override.
Broms Problem

Som av 2010, är ​​broms åsidosätta en av de nya säkerhetsfunktioner som kan bli ett obligatoriskt krav på alla bilar i framtiden, men bromsarna har påverkar systemets broms override. Bromsar använder bromsvätska, bromsok, bromsbelägg och rotorer för att stoppa bilen. De flesta bilar har låsningsfria bromsar (ABS), vilket förhindrar att bromsarna låser sig vid ingrepp. Slitna bromsbelägg, dåligt bromsok, spruckna eller glaserat rotorer eller funktionsstörning ABS elektroniken kommer att påverka systemets broms override. Bilen kan sladda, orsaka längre bromssträckor eller engagera en broms utan att engagera de andra bromsar när det behövs. Du måste hitta och reparera källan bromsen problemet att korrigera denna omställning fråga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66751.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.