Vilka är orsakerna till en P0171 kod i en Dodge RAM?

The Clean Air Act från 1990 kräver att varje bil eller lätt lastbil nyare än 1995, bland annat Dodge Ram, har en omborddiagnos (OBD) dator för att övervaka utsläpp kontroll och andra fordonssystem. OBD fångar en standardiserad kod när ett system är misstänkt för felfunktion. OBD-II

Bilindustrin kallar andra generationens OBD datorer OBD-II. En OBD-II dator lagrar en felkod i minnet, vilket kan läsas med en handhållen scanning enhet.
Störningar

en OBD-II övervakar en samling av elektroniska sensorer i hela motorn och andra fordonssystem. När en sensor läser utanför sitt specificerade intervall, sätter på datorn på "Check Engine" ljus och lagrar en fem tecken standardiserad kod i minnet. Koden anger vilken sensorn har utlöst problem alert.
Research

standard uppsättning koder är vida publicerad i bruksanvisningar och på webbplatser tillägnad auto reparera. Många webbplatser föreslår också möjliga orsaker till fel och deras botemedel. Addera kod P0171

P0171 är koden för ett bränsleinsprutningssystem problem. En sensor har rapporterat att luft-bränsleblandningen är för mager, vilket innebär att det finns för mycket syre i avgaserna. Om sensorn är korrekt, kan du uppleva några knackande, tvekan vid acceleration eller en brist på makt.
Orsaker

En kod P0171 ofta orsakas av en smutsig Mass Air Flow (MAF) sensor, eller ett vakuum läckage i luftkretsen mellan MAF-givaren och motorn. Lågt bränsletryck som orsakas av en defekt bränslepump eller smutsigt bränsle filter också kan orsaka en P0171 fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67492.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.