Vad orsakar en sprucken kylare ?

En bilens kylare hjälper till att hålla motorn från överhettning . Den innehåller en blandning av vatten och kylmedel , och om den är sprucken , kan din bil sönder . En dålig radiator kan också leda till motorskador . Flera saker kan orsaka en sprucken kylare . Rust

Rost kan förstöra metallen i kylaren , vilket orsakar en spricka . Bilradiatorer är benägna att rosta eftersom de innehar vatten och är vanligtvis åtminstone delvis metall.
Termostat

Radiatorn har en termostat som hjälper till att reglera mängden vätska används för att balansera motortemperatur. En trasig termostat kan orsaka överhettning eller högt kylvätsketryck i kylaren , vilket leder till en spricka .
Topplockspackning

En läckande topplockspackning kan orsaka överhettning eller högt skärvätsketryck , vilket resulterar i en spricka .
Heat

sommarvärmen gör det svårare för kylaren som skall kylas med uteluft . Inte upprätthålla kylarvätska kan leda till överhettning och en sprucken kylare .
Cold

Frigid vintertemperaturer kan leda till en sprucken kylare . Om du inte behålla kylarvätska ordentligt , kan det frysa och expandera inne i tanken , vilket orsakar små sprickor att bli en spricka .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64338.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.